Ancak Türkçe mi?

İçindekiler:

  1. Ancak Türkçe mi?
  2. Ancak kelimesinin eş anlamı nedir?
  3. Sadece kelimesinin eş anlamı nedir?
  4. Dönem kelimesinin eş anlamlısı nedir?
  5. Dil kelimesinin zıt anlami nedir?

Ancak Türkçe mi?

İşte ancak kelimesinin anlamı… Ancak kelimesi, günlük hayatta vatandaşların sıklıkla kullandığı kelimelerden bir tanesidir. ... Türk Dil Kurumu'na (TDK) göre çeşitli anlamları olan ancak kelimesi, Türkçe'de tek başına ya da farklı cümleler ile beraber kullanılabilir.

Ancak kelimesinin eş anlamı nedir?

Ancak sözcüğünün 3 adet es anlami ne karşılığı bulunmaktadır. Ancak ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir; Ancak sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler ama, fakat ve lakin sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.

Sadece kelimesinin eş anlamı nedir?

Sadece sözcüğünün 1 adet eş anlamlısı karşılığı bulunmaktadır. Sadece ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir; Sadece sözcüğünün eş anlamlı kelimesi yalnızca sözcüğüdür. Bu iki kelime birbiri yerine kullanılabilir.

Dönem kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Dönem sözcüğünün 7 adet es anlami karşılığı bulunmaktadır. Dönem ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir; Dönem sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler çağ, çevrim, devir, devre, vakit, yaş ve zaman sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.

Dil kelimesinin zıt anlami nedir?

Zıt kelimesinin eş anlamı ise karşıttır. Zıt ile karşıt kelimeleri birbirinin eş anlamlısı olarak belirlenmiştir. Zıt kelimesinin, karşıt anlam ile eş anlamlı olduğunu söylemek doğru olacaktır. Bunun yanı sıra zıt kelimesinin zıt anlamı olan kelime ise eştir.