Tom Myers Kimdir?

İçindekiler:

  1. Tom Myers Kimdir?
  2. Fasyotomi nedir ne demek?
  3. Fasya nerede?
  4. Torakolumbal fasya nedir?
  5. Konnektif doku ne demek?
  6. Konnektif doku hastalıkları nelerdir?
  7. Retikulum hücreleri nerede bulunur?
  8. Retiküler hücre ne demek tıp?

Tom Myers Kimdir?

Tom Myers, yaşamını dokunma gücüyle iyileştirmeye adamıştır. 40 yıldan fazla bir süredir masaj ve Rolfing içeren bütünleyici manuel terapiler uyguladı ve Anatomy Trains kitabının da yazarı .

Fasyotomi nedir ne demek?

Fasyotomi kısaca kompartmanları saran fasyanın bir tarafından kesilerek açılması ve böyle- ce kompartman içi artmış basıncın azaltılması işlemidir.

Fasya nerede?

Fasya, ak zar veya fascia (Latince: tek. fascia, çoğ. fasciae; "bant"), cilt altında yer alan, kasları ve diğer iç organları birbirine bağlayan, stabilize eden, çevreleyen ve ayıran, öncelikle kolajenden oluşan bir bağ doku katmanıdır.

Torakolumbal fasya nedir?

Giriş: Torakolumbal fasya; bitişik tabakaların birbiri içerisine kayan hareketine izin veren gevşek ve gözenekli bağ dokusu katmanları ile birlikte çok sayıda yoğun bağ dokusu katmanından oluşan bir yapıdır.

Konnektif doku ne demek?

Konnektif doku, hücreler ve dokular arasında bulunan ve vücudumuzu koruyan bir yapıdır. Bağ dokusu olarak da adlandırılır.

Konnektif doku hastalıkları nelerdir?

Konnektif doku hastalıkları (Sistemik Lupus Eritematozus, Skleroderma, Polimiyozit ve Dermatomiyozit, Sjögren sendromu, Nüksedici polikondrit), C. Vaskülitler (Dev hücreli artrit, Takayasu' hastalığı, Poliarterit nodosa, Churg-Strauss Sendromu, Wegener' granülamotozu, Behçet Hastalığı...)

Retikulum hücreleri nerede bulunur?

Dendritik retikulum hücreleri lenf düğümleri, dalak ve tonsillalardaki lenf foliküllerinde bulunurlar. Antijen sunan bu hücreler komşu lenfoid hücrelerin arasına uzanan çok sayıda sitoplazmik uzantılar (dendrit) ile karekterizedirler.

Retiküler hücre ne demek tıp?

Retiküler hücreler, Bağ dokusunun retiküler fibrilleriyle yakın komşu olan, yıldız biçiminde hücrelerdir. Komşu hücrelerin uzantıları birbirine değerek bir hücre ağının yani retikulumun şekillenmesine neden olurlar. İki tipi vardır: Primitif retiküler hücreler; değişik hücrelere dönüşebilirler.