Basit damıtma nerelerde kullanılır?

İçindekiler:

  1. Basit damıtma nerelerde kullanılır?
  2. Mazotta su olduğu nasıl anlaşılır?
  3. Mazotta su olursa ne olur?
  4. Mazot filtresi kaç mikron?
  5. Dizel araçlara su konur mu?

Basit damıtma nerelerde kullanılır?

Damıtma kullanım alanları şöyledir; ⇒ Bu yöntem sanayide çok yaygın şekilde kullanılır. ⇒ Güncel olarak deniz suyunun tuzdan ayırılıp içme suyu elde edilmesinde kullanılmaktadır. ⇒ Akaryakıt ayrıştırılmasında, yani petrol sanayisinde kullanılır.

Mazotta su olduğu nasıl anlaşılır?

Bu durum yakıt içerisinde su bulunduğunun en büyük belirtisidir. Diğer bir belirti ise aracın zor çalışmasıdır. Enjektörlerden su ve yakıt püskürtüldüğü için marşa uzun süre basmanıza rağmen çalışmayacaktır. Yakıt içerisinde su bulunduğunun başka belirtisi ise, egzozdan çıkan dumandır.

Mazotta su olursa ne olur?

Azalan Yağlama Özelliği. Son olarak, yakıt enjektörlerine ulaşan su, yol boyunca dizel yakıtın yağlama özelliğini azaltır. Bu ise zayıf nokta oluşmasına, erken aşınmaya, hasarlı enjeksiyon uçlarına ve hassas yakıt sistemi mekanik bileşenlerinin daha fazla korozyona uğramasına neden olur.

Mazot filtresi kaç mikron?

Mazot filtreleri, 5 veya 3 mikronluk hassasiyetle yakıtı temizler. Kağıt filtre elemanının gözenek büyüklüğü 3-5 mikrondur. Kaliteli mazot filtresi, pompa ve enjektörlerin uzun ömürlü olmasını sağlar.

Dizel araçlara su konur mu?

Dizel antifrizleri kesinlikle aracın devir daim suyuna karıştırmamanız gerekmektedir. Bu durum devir daim suyunun çalışmasında sıkıntı yaratmaktadır. Dizel antifrizlerin sadece soğuk havalarda kullanılması tavsiye edilmektedir.