Karnabahar ekimi ne zaman yapılır?

İçindekiler:

  1. Karnabahar ekimi ne zaman yapılır?
  2. Kereviz tohumu ne zaman ekilir?
  3. Havuç ve turp ne zaman ekilir?
  4. Kuru fasulye ne kadar sürede yetişir?
  5. Kuru fasulye hasat zamanı ne zaman?
  6. Nerenin kuru fasulyesi ünlüdür?
  7. Kuru fasulye hangi ilde meşhurdur?

Karnabahar ekimi ne zaman yapılır?

Genel olarak tohum ekimi Nisan-Mayıs-Haziran-Temmuz aylarında yastıklara sıraya veya serpme olarak yapılır. İlimiz için uygun tohum ekim zamanı Mayıs ayı, fide dikim zamanı ise Haziran ayının son haftasıdır. En uygun ekim sistemi 10 cm sıra arası verilerek yapılan sıravari ekimdir.

Kereviz tohumu ne zaman ekilir?

Kereviz tohumu ekimi genelde İlkbahar, Sonbahar ve yaz ayları içindeki aylar tavsiye edilir.Kereviz tohumunda tohumun kalitesi ve ekimi; hasadın verimliliği açısından önemlidir.

Havuç ve turp ne zaman ekilir?

Havuç tohumu ekimi genelde İlkbahar, Sonbahar ve yaz ayları içindeki aylar tavsiye edilir.Havuç tohumunda tohumun kalitesi ve ekimi hasadın verimliliği açısından önemlidir.Havuç tohumu ekim derinliği 2-3 cm , sıralar üzeri mesafe 5-10 cm ,sıralar arası 25-35 cm arasındadır.Havuç fidesi kullanılacaksa havuç fidesi ekim ...

Kuru fasulye ne kadar sürede yetişir?

İklim İstekleri: Fasulye, maksimum gelişme için ortalama sıcaklığın 16-24 C olmasını isteyen bir sıcak iklim bitkisidir. En uygun çimlenme sıcaklığı 18- 200C olup dona karşı çok hassastır. Donsuz gün sayısı 105-120 gün olan bölgelerde yetiştirilebilir.

Kuru fasulye hasat zamanı ne zaman?

İlkbaharda ikileme ve gerekirse üçlemeden sonra ekim yapılır. Bölgemizde fasulye için en uygun ekim zamanı Nisan ayıdır. Ancak iklime göre bu değişebilir. Verimli ve su problemi olmayan alanlarda sıra arası 50-60 cm, sıra üzeri 10-15 cm olmalıdır.

Nerenin kuru fasulyesi ünlüdür?

Erzurum'un Karadeniz'e komşu olan İspir ilçesinde yetiştirilen şeker cinsi kuru fasulye erken pişmesi, suda şişmesi ve pişince kabuk atmamasıyla biliniyor. İşte o fasulyenin tarifi... ERZURUM - İspir fasulyesi, Türk Patent Enstitüsü'nde coğrafi işareti tescillenerek, marka olma yolunda önemli adım attı.

Kuru fasulye hangi ilde meşhurdur?

2- Fasulye Türkiye'de kuru fasulye üretiminin büyük bir kısmını İç Anadolu karşılamaktadır. Konya kuru fasulye üretiminde ilk sırada yer almaktadır (Grafik 2.