Indira Gandhi Kimdir Biyografi?

İçindekiler:

  1. Indira Gandhi Kimdir Biyografi?
  2. Nehru kim?
  3. Hindistan'da kime Mahatma denir?
  4. Hindistan Bağımsızlık Hareketi Lideri Kimdir?
  5. Hindistan kimin sömürgesi altında?
  6. Hindistan bağımsızlığını nasıl kazandı?
  7. Hindistanda sömürgecilik ne zaman başladı?
  8. Sömürgeciliğin günümüzdeki adı nedir?
  9. Portekiz hangi ülkenin sömürgesi?
  10. Almanya Afrika kıtasında bulunan bir ülke midir?

Indira Gandhi Kimdir Biyografi?

İndira Priyadarşini Gandhi (d. 19 Kasım 1917, Allahabad, Britanya Hindistanı - ö. 31 Ekim 1984, Yeni Delhi, Hindistan), Hindistan'da 2 defa (1966-77, 1980-84) başbakanlık yapmış politikacı. Hindistan tarihindeki tek kadın başbakan olan Gandhi, ayrıca en uzun süre görev yapan ikinci başbakandır.

Nehru kim?

Pandit Cevahirlal (ya da Jawaharlal) Nehru (Hintçe: जवाहरलाल नेहरू, İngilizce: Pandit Jawaharlal Nehru) (14 Kasım 1889 - 27 Mayıs 1964), Hindistan Ulusal Kongresi'nin önemli siyasi üyelerinden biridir. Hindistan'ın Bağımsızlık hareketi sırasında önemli bir figür olmuştur. Hindistan'ın ilk başbakanıdır.

Hindistan'da kime Mahatma denir?

Gandi, Hindistan'da ve dünyada, Tagore tarafından verilen ve yüce ruh anlamına gelen mahatma (Sanskritçe: महात्मा) ve baba anlamına gelen bapu (Guceratça: બાપુ) adlarıyla anılır. Hindistan'da resmî olarak "Ulusun Babası" ilan edilmiştir ve doğum günü olan 2 Ekim Gandhi Jayanti adıyla ulusal tatil olarak kutlanır.

Hindistan Bağımsızlık Hareketi Lideri Kimdir?

Mohandas Karamchand Gandhi Hindistan bağımsızlık hareketi sırasında Hindistan'ın seçkin politik ve ideolojik önderi oldu.

Hindistan kimin sömürgesi altında?

Her yıl 15 Ağustos tarihinde kutlanan Hindistan Bağımsızlık Günü, Hindistan'ın İngiltere'den bağımsızlığını aldığı gündür. 1740-1947 yılları arasında İngiltere'nin sömürgesi olan Hindistan, 1940'ta Pakistan ve Hindistan olarak ikiye bölünmüştü.

Hindistan bağımsızlığını nasıl kazandı?

Bağımsızlık Günü, 15 Ağustos 1947'de Hindistan'nın Britanya İmparatorluğu'ndan ayrılması anısına kutlanan bir millî bayramdır. Hindistan, bağımsızlığını Hindistan Ulusal Kongresi önderliğinde büyük ölçüde şiddetsiz direniş ve sivil itaatsizlik ile elde etti.

Hindistanda sömürgecilik ne zaman başladı?

hindistan'ın sömürge olmasına giden yol 1640 yılında ingiliz doğu hindistan şirketine ilk toprak satışının onaylanması ile başlamıştır.

Sömürgeciliğin günümüzdeki adı nedir?

Sömürgecilik, kolonicilik, kolonyalizm ya da müstemlekecilik, genellikle bir devletin başka ulusları, devletleri, toplulukları, siyasal ve ekonomik egemenliği altına alarak yayılması veya yayılmayı istemesidir.

Portekiz hangi ülkenin sömürgesi?

İngiltere ve Hollanda'nın sömürge topraklarını ele geçirmesi ve en önemli kolonisi olan Brezilya'nın 1822 yılında bağımsızlığını kazanmasının ardından Portekiz, 20. yüzyıla kadar devam edecek çöküş dönemine girdi.

Almanya Afrika kıtasında bulunan bir ülke midir?

Almanya Hangi Kıtada Bulunuyor? Almanya ya da tam adı ile Almanya Federal Cumhuriyeti, Orta Avrupa Kıtası'nda yer alan bir ülkedir. Oldukça geniş bir yüz ölçümüne sahip bu ülke çok sayıda sınır komşusuna da sahiptir. Bu bağlamda Almanya'nın kara sınırında bulunan deniz ve ülkeler aşağıdaki gibi sıralanmaktadır.