Öğretmenler şikayet işlemlerini nasıl ve nereye yaparlar?

İçindekiler:

  1. Öğretmenler şikayet işlemlerini nasıl ve nereye yaparlar?
  2. Üniversite ile ilgili şikayetler nereye yapılır?
  3. Cimere kimler başvurabilir?
  4. 150 Telefon Kime Ait?
  5. Cimer başvuru sayısı nedir?

Öğretmenler şikayet işlemlerini nasıl ve nereye yaparlar?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada MEBİM Alo 147 Öğretmen Şikayet Hattı'nın yerinen MEBİM 444 0 632 hattının açıldığı belirtildi. Öğretmen, veli, öğrenciler ve eğitimle ilgili herkes bu hattı arayarak hizmet alabilir.

Üniversite ile ilgili şikayetler nereye yapılır?

Fakülte içindeki şikayetler resmi dilekçeyle direkt dekanlık makamına yapılmalıdır çünkü bölüm başkanı ve anabilim dalı başkanının bu minvalde icrai yetkileri yoktur. Bazen öğrenciler şikayetlerini dekanlık makamını atlayarak direkt rektörlüğe ya da YÖK'e yapıyorlar.

Cimere kimler başvurabilir?

Ayırt etme gücüne sahip 12 yaşını doldurmuş gerçek kişiler, yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları, çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybedenler, mavi kartlılar, çifte vatandaşlık sahipleri ve ayırt etme gücüne sahip kısıtlılar CİMER'e başvuru yapabilmektedir.

150 Telefon Kime Ait?

TELEFON İLE MÜRACAAT Sabit telefonlardan ve cep telefonlarından Alo 150'ye ulaşmak için 150 çevrilir. “Alo 150” hangi ilimizden aranırsa, o ilin valiliğindeki görevli halkla ilişkiler personeli telefonu açmaktadır. Telefonla arayan vatandaşın kişisel bilgileri ve müracaatının konusu elektronik ortama kaydedilir.

Cimer başvuru sayısı nedir?

CİMER'e 2019 yılında 3 milyon 138 bin 233 başvuru yapılmış ve başvuru sayısı 2018 yılına kıyasla yaklaşık yüzde 10 artmıştır.