Periferik BT anjiyografi nasıl çekilir?

İçindekiler:

  1. Periferik BT anjiyografi nasıl çekilir?
  2. Periferik arter hastalığı neden olur?
  3. Periferik vasküler hastalık ne demek?
  4. Kronik Periferik ne demek?
  5. Vaskülit tedavi edilmezse ne olur?
  6. Vaskülit için hangi doktora gidilir?

Periferik BT anjiyografi nasıl çekilir?

NASIL ÇEKİLİR Hasta masaya supine pozisyonda yatırılır. Lazer yan çizgi çekilecek tarafın ortasından geçecek şekilde pozisyonlandırma yapılır. AP ve LATERAL scout alındıktan sonra abdominal aorttan ayak parmak uçlarına kadar tarama yapılacak alanın planlaması yapılır. Teknik olarak smart prep yöntemi kullanılır.

Periferik arter hastalığı neden olur?

Periferik arter hastalığı, bacak bölgesinde bulunan atardamarların daralması ya da tıkanması sonucunda ortaya çıkan rahatsızlıktır. Hastalığın büyük çoğunluğu, atar damar iç çeperinde biriken yağ ve kolesterol artıklarına bağlı gelişen damar sertliği denilen 'ateroskleroz' nedenlidir.

Periferik vasküler hastalık ne demek?

Periferik (çevresel) damar hastalığı (PDH), kalbi besleyen koroner damarlar dışındaki damarların besledikleri organlara yeterli kan götüremeyecek şekilde daralmasına veya tıkanmasına deniyor.

Kronik Periferik ne demek?

Kronik venöz yetmezlik (KVY, postflebitik sendrom), ayaklarda ve bacaklarda kanın göllenmesiyle sonuçlanacak şekilde bacak venlerinin yetersiz hale geldiği bacak damar hastalığının ilerlemiş evresidir. Bacak venlerinde bir tıkanıklık veya venlerdeki tek yönlü kapakçıklarda bir hasar olduğunda ortaya çıkar.

Vaskülit tedavi edilmezse ne olur?

Bazı vaskülitler tedavi edilmezse organ hasarları (böbrek yetmezliği, akciğer hasarı), kan pıhtılaşmaları , inme, anevrizma denilen damar genişlemeleri, kalıcı görme kaybı, ve ciddi enfeksiyonlara yol açabilir.

Vaskülit için hangi doktora gidilir?

Vaskülitler - Damar Romatizmaları | Romatoloji Uzmanı Dr.