Kaliteli diş macunu nasıl anlaşılır?

İçindekiler:

  1. Kaliteli diş macunu nasıl anlaşılır?
  2. Diş fırçalamanın zararları nelerdir?
  3. Çok diş Firçalamak zararlı mı?
  4. Dişler günde en az kaç kere fırçalanmalıdır?
  5. Diş sağlığı için günde kaç defa dişleri fırçalamalıyız?
  6. Günde kaç defa diş ipi kullanılmalı?
  7. Diş ipi arka dişlerde nasıl kullanılır?
  8. Gargara yaptıktan sonra ağız yıkanır mı?

Kaliteli diş macunu nasıl anlaşılır?

Yeşil ya da maviyi seçmeye özen gösterin, tüplerde 4 tip renk bulunuyor:

  1. Yeşil: Doğal.
  2. Mavi: Doğal ve ilaçlı
  3. Kırmızı: Doğal ve kimyasal karışımlı;
  4. Siyah: Kimyasal karışımlı.

Diş fırçalamanın zararları nelerdir?

Çok sert fırçalar, dişleri aşındırabilir. Bastırarak fırçalamak; dişleri temizlemek yerine, “fırça çürüğü” dediğimiz aşınmalara neden olur. Dişlerin mine tabakası aşındığı için, alttaki sarı tabaka ortaya çıkar ve dişler daha sarı gözükür. Ayrıca sert fırçalamak, dişlerde hassasiyete ve diş eti çekilmesine neden olur.

Çok diş Firçalamak zararlı mı?

Bunların başında kişinin düzenli olarak diş fırçalaması gelmektedir. Diş fırçalamak günde en az 2 kez ve doğru teknik ile yapılmalıdır. Yanlış teknikle diş fırçalamak, aşırı macun kullanımı ile günde üçten fazla yapılacak diş fırçalamakta dişlere zarar verebilmektedir.

Dişler günde en az kaç kere fırçalanmalıdır?

Diş ve diş etlerinin sağlığının korunması için florürlü bir diş macunu ve yumuşak kıllı bir diş fırçası ile dişler günde en az 2 kez 45 derecelik açıyla yukarı ve aşağı hareketlerle fırçalanmalıdır. Her bir dişin ön ve arka yüzeyi ile çiğneme yüzeylerinin yeterli miktarda fırçalandığından emin olunmalıdır.

Diş sağlığı için günde kaç defa dişleri fırçalamalıyız?

Fırçalama işlemi sabah kahvaltıdan sonra ve akşam yatmadan önce iki kez; diş ipi ise iki günde bir uygulanır. Diş fırçalarken fırça fazla bastırılmamalı. Sağlıklı dişetlerinde sert fırça, kanayan dişetlerinde ise yumuşak fırça kullanılmalı.

Günde kaç defa diş ipi kullanılmalı?

Diş ipi, kullanımı çok yaygın olmayan ancak ağız bakımında olmazsa olmaz bir üründür. Çünkü diş fırçası, tek başına dişlerin yaklaşık %63'ünü temizleyebilmektedir. En az diş fırçalama kadar önemli olan diş ipi, günde en az bir kere kullanılmalıdır.

Diş ipi arka dişlerde nasıl kullanılır?

Diş etinin altına bir miktar inildikten sonra bir direnç ile karşılaşılır. Tam o noktada dişe yaslayıp, diş iyice çevrelenir. Daha sonra ileri geri hareketlerle diş ara yüzeyine sürte, sürte diş ipi yukarıya doğru çekilir. Aynı prensiplerle yandaki dişin aynı boşluğa bakan yüzeyi de aynı şekilde temizlenir.

Gargara yaptıktan sonra ağız yıkanır mı?

Günlük ağız bakım ürünü kullandıktan sonra ağzınızı suyla çalkalamalı mısınız? Günlük ağız bakım ürünü kullandıktan sonra ağzın tekrar suyla çalkalanmasına gerek yoktur. Ürünün etkinliğinin daha uzun süre devam etmesini sağlamak için çalkalamamak tavsiye edilir.