Işyeri sendika temsilcisi nasıl olunur?

İçindekiler:

  1. Işyeri sendika temsilcisi nasıl olunur?
  2. Dayanışma aidatı nasıl hesaplanır?
  3. Sendikaya üye olmazsam ne olur?
  4. Sendika Dayanışma aidatı ne demek?
  5. Toplu iş sözleşmesinden kimler yararlanır?
  6. Sendika Aidatı ne kadar 2021?
  7. Sendika aidatı hangi aylarda ödenir?
  8. Eğitim Bir Sen üyelik aidatı ne kadar?
  9. Eğitim Bir Sen Sendika kartı nasıl alınır?
  10. Eğitim Bir Sen neye bağlı?
  11. Eğitim Bir Sen mi Türk Eğitim Sen mi?
  12. Eğitim Bir Sen hangi partiye yakın?
  13. Türk Eğitim Sen kime ait?
  14. Türk Eğitim Sen hangi konfederasyona bağlı?

Işyeri sendika temsilcisi nasıl olunur?

Temsilci sayısının birden fazla olduğu işyerlerinde temsilciler, kendi aralarında bir baştemsilci seçerler. İşyeri sendika temsilcileri seçimleri Sendikanın yetki belgesini almasından itibaren en geç bir ay içinde yapılır.

Dayanışma aidatı nasıl hesaplanır?

Sendika üyelik aidatı cari asgari ücretten az olmamak kaydıyla ait olduğu aydaki bir günlük çıplak ücretinin %50 (yüzde elli) tutarındaki miktarı net olarak, her ay üyenin aylık üyelik aidatı olarak tahsil edilir. Dayanışma aidatı cari asgari ücretten az olmamak kaydıyla üyelik aidatının 2/3 ü kadardır.

Sendikaya üye olmazsam ne olur?

Sendikalara üyelik hakkı anayasal bir hak olarak Anayasamızın 51. maddesinde güvence altına alınmıştır. Yani, işverenin iznine ihtiyaç yoktur. İş sözleşmelerine “sendikaya üye olamaz” şeklinde bir madde eklenerek, bu hakkın kullanımı yasaklanamaz. Bu madde geçersizdir ve herhangi bir hukuki engel oluşturmaz.

Sendika Dayanışma aidatı ne demek?

Dayanışma aidatı, sendikasız ya da başka bir sendikaya üye olan işçilerin, yapılmış olan toplu iş sözleşmelerinden yararlanmaları için taraf sendikaya ödemekle yükümlü oldukları bir miktar parayı ifade eder. 6356 sayılı Kanunun toplu iş sözleşmesinden yararlanmaya ilişkin 39. maddesi kapsamında dayanışma aidatı ...

Toplu iş sözleşmesinden kimler yararlanır?

( 1 ) Toplu İş Sözleşmesinden taraf işçi sendikasının üyeleri yararlanır. ( 2 ) Toplu İş Sözleşmesinden, sözleşmenin imzalanması tarihinde, taraf sendikaya üye olanlar yürürlük tarihinden, imza tarihinden sonra üye olanlar ise üyeliklerinin taraf işçi sendikasınca işverene bildirildiği tarihten itibaren yararlanır.

Sendika Aidatı ne kadar 2021?

2021 yılının ilk altı aylık döneminde en düşük “18,00 TL” ve en yüksek “150,00 TL” brüt tutarda olabilen sendika aidatı, gelir vergisine esas matrahtan indiriliyor olmasından dolayı, %15 gelir vergisi dilimindeki memurun aylık net maaşında “15,30 TL ila 127,50 TL” aralığında azalmaya sebep olmaktadır.

Sendika aidatı hangi aylarda ödenir?

Toplu sözleşme ikramiyesi, sendika üyesi olup aylık veya ücretlerinden sendika aidatı kesilen kamu görevlilerine yapılan ödemedir. Toplu sözleşme ikramiyesi yılda dört kez ödenmektedir. Ödeme yapılan aylar ocak, nisan, temmuz ve ekim aylarıdır.

Eğitim Bir Sen üyelik aidatı ne kadar?

Eğitim sendikalarından Eğitim-Sen, üyelerinden maaşlarının binde 8'i oranında, diğer sendikalar ise üyelerinin maaşlarından binde 5 oranında üyelik aidat kesintisi yapmaktadır.

Eğitim Bir Sen Sendika kartı nasıl alınır?

PTT şubelerinden form doldurularak başvurular yapılacaktır. KART'IN ADRESİNE PTT TARAFINDAN ULAŞTIRILIR; Motif Kart başvurusu alınan kullanıcılara en kısa sürede Motif Kart adına düzenlenmiş bir şekilde kart basılarak adreslerine kargo ile gönderilecektir.

Eğitim Bir Sen neye bağlı?

Merkezi Ankara'dadır. İlgili mevzuatta bu hizmet kolunda olduğu belirtilen kamu kurum ve kuruluşları sendikanın faaliyet alanına dahildir. Memur Sendikaları Konfederasyonuna bağlı olarak çalışmaktadır. Memur Sendikaları Konfederasyonuyla birlikte faaliyet yürütmektedir.

Eğitim Bir Sen mi Türk Eğitim Sen mi?

İşte bu kurulan sendikalardan biri de eğitim çalışanlarının 1992 yılında kurmuş olduğu Türk Eğitim-Sen dir. Aynı yıl diğer hizmet kollarındaki memur sendikalarıyla bir araya gelinerek Türkiye Kamu-Sen konfederasyonu da Türkiye'nin ilk memur sendikaları konfederasyonu olarak kuruldu.

Eğitim Bir Sen hangi partiye yakın?

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (ya da kısaca EĞİTİM SEN), 23 Ocak 1995'te kurulmuş, şu anda Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na bağlı olarak eğitim,öğretim ve bilim hizmetleri iş kolunda örgütlenen sendikadır.

Türk Eğitim Sen kime ait?

Türk Eğitim-Sen, 18 Haziran 1992'de kurulmuş olan ve Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri iş kolunda faaliyet gösteren bir sendika olup tam adı Türkiye Egitim, Ögretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikasıdır.

Türk Eğitim Sen hangi konfederasyona bağlı?

Kamu Görevlileri Sendikasının UnvanıBağlı Olduğu KonfederasyonSendika Dosya No
TÜRK EĞİTİMSEN (Türkiye Eğitim ve Öğretim Bilim Kültür Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası)TÜRKİYE KAMU - SEN12
EĞİTİMSEN (Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası)KESK14
EĞİTİM - BİR – SEN (Eğitimciler Birliği Sendikası )MEMUR-SEN28