Toplam maliyeti nedir?

İçindekiler:

  1. Toplam maliyeti nedir?
  2. Ortalama ürün nasıl bulunur?
  3. Marjinal ürün nasıl hesaplanır?
  4. Ortalama ürün ne demek?
  5. Fayda fonksiyonu ne demek?

Toplam maliyeti nedir?

Toplam Maliyet (total cost, TC)=Firmanın üretimindeki tüm girdilerin toplam maliyetidir (açık ve örtük maliyetlerin toplamı). Toplam Sabit Maliyet=Üretilecek mal miktarına bağlı olmayan maliyetlerdir. Örneğin kira maliyeti. Toplam Değişken Maliyet=Üretilecek mal miktarına bağlı maliyetlerdir.

Ortalama ürün nasıl bulunur?

Ortalama ürün, her girdi seviyesinde elde edilen ürün miktarının, onu elde etmek için kullanılan girdi miktarına bölünmesiyle elde edilir. Bir girdinin marjinal ürünü ise, diğer girdiler sabit iken bu girdinin artırılan son birimi karşısında, toplam üretimde meydana gelen değişmedir.

Marjinal ürün nasıl hesaplanır?

Firmanın bir birim daha fazla satması halinde, toplam gelirinde meydana gelen değişme, TR toplam gelirdeki değişmeyi, Q ise satış miktarında meydana gelen değişmeyi ifade ederse, Marjinal Gelir (MR) formülü; MR = TR/Q olur.

Ortalama ürün ne demek?

Değişken girdi başına düşün üretim miktarıdır. Toplam ürün, üretim sürecine eklenen değişken girdiler sonucunda elde edilen çıktıyı belirtmektedir. ... Ortalama ürün ise kullanılan bu değişken girdilerin her birine düşen üründür.

Fayda fonksiyonu ne demek?

Tüketicinin tükettiği mal ve hizmetten duyduğu memnuniyettir. – Fayda fonksiyonu malların tüketilen miktarının artan fonksiyonudur. ... Tüketicinin amacı faydasını maksimize edebilmek yani dengeye gelmektir.