Polis hangi hallerde silah kullanır?

İçindekiler:

  1. Polis hangi hallerde silah kullanır?
  2. Uzmanlar sivilde silah taşır mı?
  3. Silah ruhsatı almak için kaç adet arı kovanı gerekiyor?
  4. Taşıma ruhsatı silahlar için kaç yıl geçerlidir?
  5. Av tüfeği ruhsatı yenilenmezse ne olur?
  6. Bir ruhsatla kaç av tüfeği alınır?

Polis hangi hallerde silah kullanır?

Polis, silah kullanma yetkisini her zaman, rast gele ve istediği zaman kullanamayacaktır. Yasalar hangi hallerde silah kullanılacağının sayarak yetkisinin sınırlarını belirtmiştir. Silah en son çare olarak ve düzeni bozan kişiyi kaçamaz veya saldıramaz hale getirmek amacıyla kullanılmalıdır.

Uzmanlar sivilde silah taşır mı?

Uzman erbaş veya uzman onbaşı olarak görev yapan askerler, görevli olmadıkları durumlarda sivil veya resmi elbisenin görünmeyeceği şekilde beylik tabancalarını taşıyabilirler.

Silah ruhsatı almak için kaç adet arı kovanı gerekiyor?

- Arıcılığı meskûn yerler dışında, gezginci olarak ve bilfiil yapıyorlarsa, - En az 100 adet kovanı varsa ve en az 2 ton bal satmışlarsa aşağıda yazılı belgeleri ibraz etmek kaydıyla 91/1779 Karar Sayılı Yönetmeliğin 9.maddesi (ö) bendine istinaden silah taşıma ruhsatı verilebilir.

Taşıma ruhsatı silahlar için kaç yıl geçerlidir?

7- Ruhsatlı silah geçicide olsa bir başkasına verilemez. 1. (Değişik: 3.Md Madde 3- ) Taşıma ruhsatları onay tarihinden itibaren beş yıl için geçerli olup, yenileme harcı alınmak şartıyla, her beş yılda bir yenilenir. Sürenin sona ermesinden bir ay önce tebligat için gerekli işlemler başlatılır.

Av tüfeği ruhsatı yenilenmezse ne olur?

Ruhsat yenilenmezse tüfekler taşınabilir mi: Yivsiz tüfek ruhsatnamesi bulunan şahıslar süre bitiminde yivsiz tüfek ruhsatnamesini yeniletmezse ruhsatında kayıtlı yivsiz av tüfeklerini meskeninde bulundurabilirler, ancak taşıyamazlar.

Bir ruhsatla kaç av tüfeği alınır?

Bir ruhsatla kaç av tüfeği alınır: 2521 sayılı Kanun ve Yönetmeliğe istinaden durumları yivsiz av tüfeği ruhsatnamesi almaya haiz olan kişiler istedikleri kadar yivsiz av tüfeği sahibi olabilirler. Ruhsatın geçerlilik süresi devam ettiği sürece bir ruhsata en fazla 6 tane yivsiz av tüfeği kaydı yapılabilir.