Halk Eğitim kurslar açılacak mı?

İçindekiler:

  1. Halk Eğitim kurslar açılacak mı?
  2. Kimler yüz yüze eğitim?
  3. Yüz yüze eğitim kaçıncı sınıflara?
  4. 1 Martta okula kaç gün gidilecek?
  5. Okullar haftada kaç gün gidilecek?
  6. 1 Martta okula gitmek zorunlu mu?

Halk Eğitim kurslar açılacak mı?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından halk eğitim merkezlerine konuyla ilgili resmi yazı gönderildi. Yazıda, pandemi nedeniyle ara verilen halk eğitim kurslarının devam edeceği belirtildi. Bu kapsamda 4 Ocak 2021 tarihine kadar ara verilen halk eğitim kursları, 11 Ocak 2021 tarihinden itibaren başlayacak.

Kimler yüz yüze eğitim?

1 Mart'tan itibaren ise tüm resmi ve özel ilkokullarda ve bu ilkokulların bünyesindeki ana sınıfları ile özel eğitim sınıflarında, haftada 2 gün yüz yüze eğitim yapılacak, tüm resmi ve özel ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının 8. sınıflarında da yüz yüze eğitime başlanacak.

Yüz yüze eğitim kaçıncı sınıflara?

Düşük ve orta riskli olarak tanımlanan illerde yüz yüze eğitime; okul öncesi eğitim kurumlarında tam zamanlı, ilkokullarda seyreltilmiş sınıflarda haftada 2 gün, ortaokul 5, 6, 7'nci sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 2 gün, ortaokul 8'nci sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 12- 22 saat, lise ...

1 Martta okula kaç gün gidilecek?

"Kabine toplantısında eğitim ve öğretime yönelik düzenlemeler de 4 ayrı risk seviyesine göre belirlenecek olup bu nedenle 1 Mart Pazartesi günü mevcut uygulamaya (15 Şubat'tan bu yana uygulanan; birleştirilmiş sınıf uygulaması yapan tüm ilkokullarda, köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki resmi ve özel ilkokullar, ...

Okullar haftada kaç gün gidilecek?

Bütün risk gruplarındaki illerde bulunan özel eğitim okulları, özel eğitim sınıfları ve özel eğitim ana sınıflarında öğle arası verilmeyecek olup bir ders saati 30 dakika, teneffüsler ise 10 dakika olacak şekilde haftada 5 gün ve günde 6 ders/etkinlik saati yüz yüze eğitim yapılacak.

1 Martta okula gitmek zorunlu mu?

İlkokullar, 8. ve 12. sınıflar 1 Mart'tan itibaren yüz yüze eğitime geçecek. Devam zorunluluğunun olmadığını belirten Selçuk, "Öğrencilerimizin okullarımızda yüz yüze eğitime katılımları geçen dönemde olduğu gibi yine velilerimizin kararına bağlı olacak" dedi.