Belediye Başkanı atama yetkisini devredebilir mi?

İçindekiler:

  1. Belediye Başkanı atama yetkisini devredebilir mi?
  2. Belediye Meclis üyelerinin görevleri nelerdir?
  3. Encümen kararı ne demek?
  4. Belediye hastane yapabilir mi?
  5. Belediye Ticaret Yapabilir mi?

Belediye Başkanı atama yetkisini devredebilir mi?

kıyma yetkisini belediye başkanına vermekte ve başkanın bu yetkisini yazılı olarak bir memura devredebileceğini belirtmekte iken 3030 sayılı Kanunun 14/k maddesi başkana “gerektiğinde bizzat nikah kıymak” yetkisini vermektedir. Bu durumda, başkan devrettiği yetkiyi geri almaksızın bizzat kullanabilmektedir.

Belediye Meclis üyelerinin görevleri nelerdir?

b) Bütçe ve kesin hesabı kabul etmek, bütçede kurumsal kodlama yapılan birimler ile fonksiyonel sınıflandırmanın birinci düzeyleri arasında aktarma yapmak. c) Belediyenin imar plânlarını görüşmek ve onaylamak, büyükşehir ve il belediyelerinde il çevre düzeni plânını kabul etmek.

Encümen kararı ne demek?

Encümen, gündemindeki konuları en geç bir hafta içinde görüşüp karara bağlar. Alınan kararlar başkan ve toplantıya katılan üyeler tarafından imzalanır. Karara muhalif kalanlar gerekçelerini de açıklar.

Belediye hastane yapabilir mi?

Belediyenin sağlık hizmetleri Buna göre “belediyeler, mahalli müşterek nitelikte olmak şartıyla, sağlıkla ilgili her türlü tesisi açabilir ve işletebilir.” Yasada belirtildiği çerçevede bugün birçok belediye, sağlık tesisleri kurarak vatandaşa muayene hizmeti vermektedir.

Belediye Ticaret Yapabilir mi?

Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre faaliyet gösteren belediye şirketlerinin, belediye tüzel kişiliğinden ayrı ve bağımsız özel hukuk tüzel kişiliği mevcuttur. ... Dolayısıyla, bu nitelikteki belediye şirketleri de başka şirketler kurabilirler.