Özel Koşul 60 nedir?

İçindekiler:

  1. Özel Koşul 60 nedir?
  2. BK 4 nedir?
  3. BK ne demek tercih?
  4. Tercihlerde BK 243 ne demek?
  5. BK 17 ne demek?
  6. BK 789 ne demek?
  7. Ösym BK 1 ne demek?
  8. BK 38 ösym ne demek?
  9. Ösym BK 9 ne demek?

Özel Koşul 60 nedir?

Üniversiteler, kendi öğrencisi veya başka üniversitenin öğrencisi olup ayrılanların veya ilişiği kesilen/ilişiğini kesenler ile bir yükseköğretim programından mezun olanların, YKS sonuçlarına göre burslu veya indirimli programlara yerleşmeleri halinde sadece ücretli veya diğer indirimli statülerde kayıt yapabilmesine ...

BK 4 nedir?

YKS ÖZEL KOŞUL VE AÇIKLAMALAR NEDİR? ... YKS özel koşul ve açıklamalar kılavuzunda yer alan madde 4 ise; Bk. 4 “İsteyen öğrencilere kontenjan dahilinde (bazı üniversiteler için kontenjana bağlı olmaksızın) bir yıl süreli yabancı dil hazırlık programı uygulanır.

BK ne demek tercih?

Bakınız ın kısaltmasıdır. Üniversite tercih kılavuzlarında fakültelerin yanında yazan bk.

Tercihlerde BK 243 ne demek?

Bk. 243 . Lise dengi okulların Laboratuvar Teknisyenliği bölümü mezunu olmak.

BK 17 ne demek?

Bk. 17. Bu programın zorunlu hazırlık sınıfında başarısız olan ve ilişiği kesilen öğrenciler kendi yükseköğretim kurumlarında öğretim dili Türkçe olan eşdeğer bir programa kayıt yaptırabilirler.

BK 789 ne demek?

Adayların tercih sürecini etkilememesi gereken bir ÖSYM açıklaması olan bu kavramın anlamı kurumsal dış değerlendirmesinin, Yüksek Öğretim Kalite Kurulu tarafından yapıldığını belirtmektedir. Bk. 789 Tercih Sürecinde Önemli Mi?

Ösym BK 1 ne demek?

YKS ÖZEL KOŞUL VE AÇIKLAMALAR NEDİR? ... YKS özel koşul ve açıklamalar kılavuzunda yer alan madde 1 ise; Bk. 1 “Bir mesleğe yönelik program uygulayan lise veya dengimeslek okulu çıkışlı adayların bu programla ilgili tercihlerini belirlemedenönce Tablo-6'yı dikkatle incelemeleri gerekir.” açıklamasını içermektedir.

BK 38 ösym ne demek?

Bu programın hazırlık sınıfında birinci yıl başarısız olan öğrencilerin, ilgili üniversitenin eğitim-öğretim yönetmeliği: ... Bk.38.Bu programa kayıt olacak öğrenciler, uygulamalı derslerde mesleğin gerektirdiği üniformayı giymek zorundadır.

Ösym BK 9 ne demek?

YKS özel koşul ve açıklamalar kılavuzunda yer alan madde 9 ise; Bk. 9 “Anadolu Ü: Bu programa alınan öğrencilerden her öğretim yılında sınav, materyal ve eğitim öğretim hizmetleri karşılığında öğretim gideri alınır. Öğretim gideri olarak alınacak bedeller Üniversitenin internet sitesinden öğrenilebilir.