Axis Verticalis etrafında hangi hareket yapılır?

İçindekiler:

  1. Axis Verticalis etrafında hangi hareket yapılır?
  2. Planum Medianum teriminin anlamı nedir?
  3. Planum Coronale ne demek?
  4. Planum Transpyloricum ne demek?
  5. Regio Lumbalis ne demek?
  6. Scarpa fasyası nedir?

Axis Verticalis etrafında hangi hareket yapılır?

Axis verticalis (dikey eksen): Vücudun veya bir vücut bölümünün içinden yere dik bir şekilde uzanan eksendir. Bu eksende rotasyon yani dönme hareketi olmaktadır.

Planum Medianum teriminin anlamı nedir?

Vücudun tam ortasından geçerek iki eşit yarıma ayıran sagittal düzleme planum medianum ya da planum sagittale medianum denir. ... Planum frontale (coronale- Taçsal düzlem): Planum medianum'a dikey olarak alın bölgesine paralel, yukarıdan aşağıya veya tersine geçen tüm düzlemlerdir. Vücudu ön ve arka bölümlere ayırır.

Planum Coronale ne demek?

Yere paralel olarak geçen, vücudu üst ve alt iki bölüme ayıran düzlemdir. Bu plan klinikte, axial plan olarak tanımlanır. Planum coronale (planum frontale): Bu düzlem ile vücut ön ve arka iki bölüme ayrılır.

Planum Transpyloricum ne demek?

Abdomen Boşluğu  Planum transpyloricum; incisura juglaris ile symphisis pubica arasını birleştiren hattın orta noktasından geçen transvers bir düzlemdir.

Regio Lumbalis ne demek?

Bu bölümün, sırtın altına rastlayan bölgesi. Hayvanlarda omuz başı ile sağrı arası. Dağ sırtlarında geçit veren çukur yer.

Scarpa fasyası nedir?

Scarpa Fasyası: Zar yapısında (membranöz) olup çok az yağ içerir ya da hiç içermez. Göbeğin altında başlar, uylukta devam eder. Yüzeyel fasyanın derin tabakasıdır. Scarpa fasyası inguinal ligamanın altında fascia lata ile kaynaşır.