Vazife kelimesinin sözlük anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Vazife kelimesinin sözlük anlamı nedir?
  2. Vazife kelimesinin eş anlamı nedir?
  3. Vazife kelimesinin eş anlamlısı nedir Eodev?
  4. Rüya kelimesinin eş anlamlısı var mı?
  5. Ozan kelimesinin eş anlamlısı var mıdır?

Vazife kelimesinin sözlük anlamı nedir?

VAZİFE: Bir kimsenin yapmaya mecbur olduğu iş. Yapılması birisine havale edilen şey. Kıymet verilen iş. * Ücret.(Tarîk-ı Hakta çalışan ve mücahede edenler, yalnız kendi vazifelerini düşünmek lâzım gelirken, Cenab-ı Hakk'a aid vazifeyi düşünüp, harekâtını ona bina ederek hataya düşerler.

Vazife kelimesinin eş anlamı nedir?

Vazife sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler görev, misyon, ödev ve vecibe sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.

Vazife kelimesinin eş anlamlısı nedir Eodev?

Doğrulanmış Cevap Bu bilgi ışığında "vazife" sözcüğü ile aynı anlam ifade eden sözcüğün "görev" kelimesi olduğunu söyleyebiliriz. "Görev" kelimesini cümle içinde kullanalım: -Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.

Rüya kelimesinin eş anlamlısı var mı?

Eş anlamlısı ise hayal, düş ve umut kelimeleridir. Rüya Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir? ... Bunlar düş, hayal ve umut kelimeleridir. Cümle içerisinde rüya kelimesi yerine aynı anlam içerdiği için bu eş anlamlı kelimeler de kullanılabilir.

Ozan kelimesinin eş anlamlısı var mıdır?

Ozan ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir; Ozan sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler aşık ve şair sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.