Yetkinlik Geliştirme Programı Nedir?

İçindekiler:

  1. Yetkinlik Geliştirme Programı Nedir?
  2. Beşeri Yetkinlik nedir?
  3. Yetenek havuzu ne demek?
  4. Fonksiyonel yetkinlikler nelerdir?
  5. Analitik yetkinlikler nelerdir?
  6. Temel yetkinlikler ne demek?
  7. Sosyal yetkinlikler nelerdir?
  8. Inisiyatif alma ve girişimcilik yetkinliği nedir?
  9. Inisiyatif ne demek cümle içinde?
  10. Inisiyatif kullanmak ne demek?
  11. Insiyat ne demek?
  12. Insaniyet kelimesinin anlamı nedir?
  13. Inisiyatif almak nedir TDK?
  14. Inisiyatif mi insiyatif mu?
  15. Bonkör nedir ne demek?

Yetkinlik Geliştirme Programı Nedir?

Kurumunuzda yetkinlik bazlı gelişim programları uygulayarak; Kurumunuzun ulaşmak istediği yere gidebilmesi için gereken performansın nasıl gerçekleşebileceği ile ilgili öngörü sahibi olabilir ve bu öngörüyü gerçekleştirmek için ihtiyacınız olan gelişimi gözlemlenebilir bir şekilde yönetebilirsiniz.

Beşeri Yetkinlik nedir?

BEŞERİ BECERİLER: Adından da anlaşılacağı üzere, yönetim nöbeti sorumluluğuna sahip her İnsanın en çok ihtiyaç duyacağı, deyim yerindeyse sahip olacağı sosyal sermaye değerinde kıymete sahip bir yetkinlik alanı. ... Tıpkı yöneticilikte olduğu gibi karar verme becerisi de yalnızca öğrenilebilen spesifik bir durum.

Yetenek havuzu ne demek?

Yetenek Havuzu Sistemi, kurum içinde farklı pozisyonlar için mevcut ve gelecekte oluşabilecek yetenek ihtiyaçlarını bugünden belirlemeye ve sistematik bir süreç içinde yetiştirmeye sağlayan bir süreçtir.

Fonksiyonel yetkinlikler nelerdir?

«Fonksiyonel / teknik» yetkinlikler bir kurumun tüm çalışanlarının ortakta göstermesi beklenen «temel» yetkinliklerden farklı olarak iş / görev tanımına göre değişiklik gösteren; bir işin «layıkıyla» başarılması için gereken mesleki bilgi, beceri ve deneyimler bütününü ifade etmektedir.

Analitik yetkinlikler nelerdir?

5 Maddede Analitik Yetkinlik Nasıl Geliştirilir? - CEOtudent. 5 Maddede Analitik Yetkinlik Nasıl Geliştirilir? Analitik olmak toplanan ve analiz edilen bilginin mantıklı olarak değerlendirebilme kabiliyetidir. Aslında elde olan bulgular ya da bilgilere istinaden doğru karar verebilme yeteneğidir.

Temel yetkinlikler ne demek?

Temel yetkinlikler (core competencies) firma becerilerinin altan alta destekleyicisidirler ve başarılı stratejik uygulamaların ana taşlarıdır. Firmanın temel yetkinliği demek bilgi birikimi, becerileri, güçlü ürünleri ve firmanın konusunda kendini özgün yapan uzmanlığıdır.

Sosyal yetkinlikler nelerdir?

Sosyal yetkinlik; bireyin yaşadığı sosyal çevre içinde kabul edilebilir davranışlar geliştirerek kişilerarası kalıcı ve olumlu ilişkiler kurmasını sağlayan beceri, davranış ve duyguların tümü olarak ifade edilmektedir (Taborsky ve Oliveira, 2012).

Inisiyatif alma ve girişimcilik yetkinliği nedir?

- İnisiyatif alma ve girişimcilik: Bireyin yaratıcılık, yenilik ve risk alma yoluyla düşüncelerini eyleme dönüştürme becerisini kapsar. Bununla birlikte hedeflerine ulaşabilmek için planlama yapma ve proje yönetme becerisiyle birlikte etik değerlerin farkında olma da bu yetkinlik bağlamında değerlendirilir.

Inisiyatif ne demek cümle içinde?

cümle='Ben inisiyatif gördüm. ' anlamı tam olarak şu: bir karar verilmesi gerektiğinde, o anki şartlara göre belirli bir kalıbın dışına çıkarak kişinin kendince bir kannat getirmesi.

Inisiyatif kullanmak ne demek?

İnisiyatif almak: Elinde bulunan karar verme yetkisini harekete geçirmek, kullanmak. (İnisiyatif almak aynı zamanda inisiyatifi ele geçirmek olarak da kullanılabilmektedir. İnisiyatif kullanmak: Gerekli olan bir kararı öncelik ile almak.

Insiyat ne demek?

Bir kimsenin gerekli kararı kendiliğinden verebilme ve eyleme geçebilme yeteneği. Oyuncak seçiminde çocuğu kendi inisiyatifine bıraktık.

Insaniyet kelimesinin anlamı nedir?

1. İnsan olma durumu. 2. İnsana yakışır hal, insanlık: Ve böylece insâniyet için ebedî bir devr-i âsâyiş ve saâdet açmalarını temennî etmemiş mi idi? (Cenap Şahâbeddin).

Inisiyatif almak nedir TDK?

TDK'nın güncel yazım kılavuzunda sık sık aranan bu kelimelerden biri de 'inisiyatif'tir. İNİSİYATİF NE DEMEK: 1- Öncecilik, üstünlük. 2- Karar verme yetkisi.

Inisiyatif mi insiyatif mu?

Bunun yanı sıra daha birçok kelimenin doğru yazılışını sabah.com.tr adresinden bulabilirsiniz. İNİSİYATİF NASIL YAZILIR? Türk Dil Kurumu'na göre ''inisiyatif'' olarak yazılmaktadır. Günümüzde genellikle ''insiyatif'' olarak hatalı yazılır.

Bonkör nedir ne demek?

1. İyi yürekli. 2. Cömert: Bonkör bir insan.