Japon balığı nerede yaşar?

İçindekiler:

  1. Japon balığı nerede yaşar?
  2. Japon balığı dişi olduğu nasıl anlaşılır?
  3. Japon balığı ürer mi?
  4. Japon balığı ne zaman doğurur?
  5. Kabızlık olan balıklara ne iyi gelir?
  6. Balıklar için haşlanmış ıspanak nasıl yapılır?
  7. Lepistese bezelye nasıl verilir?

Japon balığı nerede yaşar?

7. Klasik düz kuyruklu türlere ülkemizde ''Suriye Japonu'' denir. Aslında japon balıkları ülkemize genellikle İsrail'den gelmektedir, ama ülkemiz de ki akvaryumcular Suriye ismini takmışlardır.

Japon balığı dişi olduğu nasıl anlaşılır?

Japon balıklarında cinsiyet ayrımı yapılırken karın, gövde ve kuyruk kısımlarına bakılır. Erkek Japon balığının dişi olanlara göre kuyrukları daha uzundur. Dişi Japon balıklarının ise gövdeleri daha uzun ve karınları şişkindir.

Japon balığı ürer mi?

Japon balıkları, dişi Japon balığı yumurtalarını bırakana kadar birbirini kovalayarak çiftleşir. ... Yumurtaların yenmediğini varsayarsak, yavru Japon balığı yaklaşık bir hafta sonra yumurtadan çıkar.

Japon balığı ne zaman doğurur?

Japon balıklarının üremeye 1 yaşında başlar. En verimli ve en fazla doğurma dönemleri ise 3. yaşlarıdır. Erkek Japon balığı üremeye hazır olunca solungaç kapaklarında ve yan taraflarında beyaz beneğe bezer noktacıklar belirir.

Kabızlık olan balıklara ne iyi gelir?

Kabızlığın sebebi devamlı olarak kuru yemlemedir. Bundan özellikle kaçınılması gerekir. Tedavi olarak balığa parafin yağında 1-2 saat bekletilmiş karides unu, canlı yem veya haşlanmış ıspanak verilebilir.

Balıklar için haşlanmış ıspanak nasıl yapılır?

Bir yaprağı haşlayın, akvaryuma atın, salyangozlar da varsa akvaryumda afiyetle yer bitirirler. Akşam atın, sabaha kadar dursun, kalan olursa çıkarıp atarsınız, ne kadar yedikleri belli olur. Yem vermeye gerek yok. Haftada 3 gün verebilirsiniz.

Lepistese bezelye nasıl verilir?

Balıklar;Platy,Molly,Lepistes,Kılıç k. Haşlanmış bezelye tüm balıklar tarafından sevilerek tüketilir.Haşladığınız bezelye oda sıcaklığına geldikten sonra üzerindeki kabuğu soyun ve elinizle birkaç parçaya böldüğünüz bezelye tanesini çok hafif ezerek akvaryuma atın lepistesler hızlı bir şekilde bezelyeyi tüketirler.