Glidescope nedir?
İçindekiler:
- Glidescope nedir?
- Koanal atrezi ne demek?
- Yenidoğanda Koanal atrezi nedir?
- Koana ne demek?
- Atrezi ne demek tıp?
- Duodenal atrezi ne demek?
- Esophageal Atresia nedir?
- Özofagus atrezisi genetik mi?
- Duodenal Web nedir?
- Double Bubble görünümü nedir?
- Malrotasyon ne demek?
- Duodenum kanseri belirtileri nedir?
- Onikiparmak bağırsağı ülseri nedir?
- Bağırsak iltihabı ne kadar sürede geçer?
Glidescope nedir?
Glidescope video laringoskop zor hava yolu için geliştirilmiş ucunda kamera olan 600'lik kıvrıma sahip sert plastikten üre- tilmiş bleyd, ışık kaynağı ve görüntünün aktarıldığı monitör- den oluşan bir sistemdir.
Koanal atrezi ne demek?
Koanal atrezi burun boşluğunun arkasında yer alan ve alınan havanın burundan alt havayollarına geçişini sağlayan posterior nazal aperture denilen bölgenin tıkanması veya kapalı olması durumudur. Sıklıkla ilişkide olduğu bölgelerde başka kemik anormallikler ve orta yüz gelişim problemleri de eşlik eder.
Yenidoğanda Koanal atrezi nedir?
Koanal atrezi burunun en sık görülen doğumsal tıkanıklık nedenidir. Genellikle burunun arkasındaki açıklığın kemik veya bir duvar ile kapalı olması şeklinde olur. İki taraflı olduğunda yeni doğanlarda hayatı tehdit edebilir.
Koana ne demek?
Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı kelimelerinin baş harfleri ile adlandırılan Koah hastalığı, akciğerlerde bulunan ve bronş adı verilen hava keseciklerinin tıkanması sonucu; solunum güçlüğü, öksürük ve nefes darlığı gibi şikayetlere yol açan kronik bir hastalıktır.
Atrezi ne demek tıp?
Atrezi barsağın bir bölümünün oluşmaması anlamına gelir ki bu durumda gıdaların ve barsak içeriklerinin barsakların uç kısmına ilerlemesi imkansızdır. İnce barsak atrezileri doğumsal anomalilerdir ve barsak tıkanıklarının en sık nedenidir. Yenidoğandaki tüm ince barsak tıkanıklarının 1/3'ü atrezilere bağlıdır.
Duodenal atrezi ne demek?
Duodenal Atrezi Nedir? Duodenum ince bağırsağın ilk kısmıdır. İnce bağırsağın ilk kısmında olan doğumsal tıkanıklığa duodenal atrezi denir. Duodenal atrezi tanısı alan hastaların üçte birinde Down sendromu ve/veya kalp anomalisi görülme riski vardır.
Esophageal Atresia nedir?
Özofagus atrezisi (ÖA) en sık rastlanan doğumsal özofagus anomalisi olup yaklaşık 3500 canlı doğumda bir görülür. Proksimal özofagusun kör sonlandığı, distal kısmın ise trakeaya fistül aracılığı ile birleştiği form en sık görülen ÖA tipidir. Olguların yarısında başka sistemlere ait eşlik eden anomali bulunmaktadır.
Özofagus atrezisi genetik mi?
Özefagus atrezisi, farinksten mideye kadar uzanan pasajın anatomik olarak tam oluşmaması ile karakterize, hayatı tehdit eden konjenital bir anomalidir. Genetik bir özellik taşımamakla birlikte ailesel yatkınlık gösterdiği bildirilmektedir. Ortalama 3000-4000 canlı doğumda bir görülmektedir.
Duodenal Web nedir?
Duodenal web (perde) ön barsağın anormal embriyolojik gelişimi nedeniyle oluşan nadir görülen konjenital duodenal darlık nedenlerinden birisidir. Çocuklarda inatçı kusma, karın şişkinliği ve büyüme geriliğine sık rastlanmaktadır. Tanıda baryumlu pasaj grafileri ve endoskopik inceleme yardımcı olabilir.
Double Bubble görünümü nedir?
Prenatal (anne karnında) yapılan ultrasonografide çift kabarcık (double-bubble) görünümü vardır. Bir kabarcık mide boşluğunu diğeri duodenumu gösterir, bağırsağın alt kısımları görülemez. Bebek anne karnında tanı almadıysa doğumdan sonra saatler içinde kusma nedeniyle tanı konur. Kusma safralı veya safrasız olabilir.
Malrotasyon ne demek?
İntestinal malrotasyon, orta barsak (midgut) bölümünün peritoneal kavitede arteria mesenterica superior etrafında normal fetal rotasyonunu yapamaması ve fiksasyon bozukluğu ile seyreden bir gelişimsel anomalidir. Malrotasyon, erişkinde mekanik barsak tıkanıklığının nadir görülen bir nedenidir.
Duodenum kanseri belirtileri nedir?
İnce barsaklarda en sık görülen malign tümörlerdir. %40 oranında duodenum ve çoğunlukla da ampulla Vateri etrafında görülürler. Klinik olarak ağrı, bulantı, kusma, ishal, kanama, kilo kaybı, bazen ele gelen kitle mevcuttur. Bazen tıkanması ve perforasyon ileri dönemde oluşabilmektedir.
Onikiparmak bağırsağı ülseri nedir?
Peptik ülser; mide veya oniki parmak bağırsağında (duodenum), bazen de yemek borusunda oluşan bir yaradır. En sık on iki parmak bağırsağının başlangıç kısmında ve midede görülür.
Bağırsak iltihabı ne kadar sürede geçer?
Bağırsak enfeksiyonu tedavisi nasıl yapılır? Bağırsak enfeksiyonu, çok sık görülen ve genellikle istirahat, bol sıvı alımı ve uygun gıdaların tüketimi ile en geç 1 hafta içerisinde kendiliğinden iyileşen bir hastalıktır.
Ayrıca okuyun
- Talep yönlü politikalar nedir?
- Isthmus kalınlığı ne kadar olmalı?
- Hazır tarhana çorba nasıl yapılır?
- Yumurtalık kisti patlaması nasıl anlaşılır?
- Azotun temel kaynağı nedir?
- Öz denetimli ne demektir?
- Dişli pompa nasıl çalışır?
- Polyamid kumaş ne demek?
- Haluk Levent kimdir aslen nerelidir?
- Siyah beyaz üstüne hangi renk gider?
Ilgileneceksin
- Enflasyon ve işsizlik neden ters orantılı?
- Bir günde ne kadar badem yemeliyiz?
- Şalgam suyu ile neler yapılır?
- Azar nasıl girilir?
- Elektrik saati neden ses çıkarır?
- Antalya'nın Dogu ilçeleri nelerdir?
- Milas Bodrum arası kaç saat sürer?
- Çizgisel ve kotlu ölçülendirme nedir?
- Kenton hazır Trileçe nasıl yapılır?
- WBC yi düşürmek için ne yapmalıyız?