Köpek kendi sahibine saldırır mı?

İçindekiler:

  1. Köpek kendi sahibine saldırır mı?
  2. Köpekler insanları tanır mı?
  3. Köpekler nelerden korkar?
  4. Köpeğin saldırması için ne yapılmalı?

Köpek kendi sahibine saldırır mı?

Şüphesiz köpekler insanların en sadık dostlarıdır. Çoğu zaman köpekler, sahiplerinin hareketlerini taklit etme, hatta bir süre sonra sahipleriyle aynı huyları taşıma gibi davranışlar sergilerler. Ancak ilginç bir şekilde, bazen köpekler sahiplerine saldırma eğilimi gösterirler.

Köpekler insanları tanır mı?

Macaristan'daki Eotvos Lorand Üniversitesi uzmanları tarafından yapılan araştırmalara göre, köpeklerin beyinleri insan yüzlerini tanımak üzere yapılandırılmamış. Ancak köpekler sahiplerini koku ve ses yoluyla tanıyorlar. İnsanlar ise yüzleri görsel bir iletişim olarak kullanıyor.

Köpekler nelerden korkar?

Birçok köpeğin genel anlamda gürültü fobisi vardır. Gök gürültüsü, havai fişek, yüksek sesli müzik, yolda ilerleyen kamyonlar vb. yüksek sesler duyduklarında korkarlar. Gök gürültüsü korkusu (Astrafobi) köpeklerde, genel anlamda yaygındır. Bu korkunun şiddeti ve derecesi köpekten köpeğe değişebilir.

Köpeğin saldırması için ne yapılmalı?

Her şeyden önce köpeği korkutabilmek için deneyebileceğiniz birkaç şey bulunuyor. Bunlardan bazıları yüksek sesle bağırmak, varsa taş fırlatmak, kollarınızı iyice açıp vücudunuzu olabildiğince yüksek göstermek. Bu sırada yavaş adımlarla geri geri yürüyebilirsiniz.