Çiğ sütle neler yapılır?

İçindekiler:

  1. Çiğ sütle neler yapılır?
  2. Sütün suyunun uçurulması ile ne elde edilir?
  3. Ekşi ayranla ne yapılır?
  4. Ekşi ayran nasıl tatlandırılır?
  5. Yoğurdun eksi olmaması için ne yapmalıyız?

Çiğ sütle neler yapılır?

Pastörize edilmemiş süt olarak da bilinen çiğ sütler, evde mutlaka kaynatıldıktan sonra kullanılmalı. Temiz ve güvenilir bir yerden temin ettiğiniz çiğ sütleriniz varsa evde kendi el emeğinizle peynir, yoğurt, tereyağınızı yapmak aslında çok basit.

Sütün suyunun uçurulması ile ne elde edilir?

Sütte bulunan suyun, ısı yöntemi ile uçurulması sonucu elde edilir. Süt tozunda yaklaşık % 5 oranında su bulunur ve sıcak su içerisinde kolaylıkla eriyerek süt şekline dönüşebilir. Süt tozları kuru, ışıksız ve serin yerde muhafaza edilmelidir.

Ekşi ayranla ne yapılır?

çökelek

  1. yayık ayranı ekşimeye başladıktan sonra kaynatılarak ayranın kesilmesi sağlanır. ...
  2. köy yoğurdunun sulandırılarak önce yayık yapılıp sonrasında kaynatılarak elde edilen, kalorisi yok denecek kadar az olan ve tok tutan ev yapımı peynir türüdür. ...
  3. az önce yaptığım, yapması çok basit bir peynir çeşidi. ...
  4. bildiğin yoğurt.

Ekşi ayran nasıl tatlandırılır?

Ekşi yoğurdumuzu kaseye alıp çok az tuz ekleyip 3 kaşık soğuk süt ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz tadına bakın eğer biraz eksilik varsa çok az daha süt ekleyin ve tekrar karıştırın. Yoğurdunuzu tatlı tatlı yiyin :) Evde yoğurt çalmadan deneyebilirsiniz de tabi ki.

Yoğurdun eksi olmaması için ne yapmalıyız?

1 yemek kaşığı yoğurt bir kâse içerisinde çırpıldıktan sonra daha önce kaynatılmış 1 litre süte orta noktasından yavaş yavaş boşaltılır. Boşaltırken mayanın süte hızlı bir şekilde karıştırılması, mayanın düzgün bir şekilde süt içerisinde dağılmasını sağlar. Yoğurt mayası ekşi ise yarım kaşık yeterlidir.