Ilk dönem yatay geçiş yapılabilir mi?

İçindekiler:

  1. Ilk dönem yatay geçiş yapılabilir mi?
  2. Yatay geçişle farklı bölüme geçilir mi?
  3. Yatay geçişte yedek olmak ne demek?
  4. Yedek kayıt hakkı nedir?

Ilk dönem yatay geçiş yapılabilir mi?

Yatay Geçiş birinci dönemin sonundan itibaren yapılabilir. Fakat bazı üniversiteler geçiş için dönem aralarını kabul etmeyip ilk yılın sonunda yatay geçişe izin veriyorlar. Birinci yıldan son yıla kadar geçiş yapabilirsiniz fakat son yıl geçiş yapamazsınız.

Yatay geçişle farklı bölüme geçilir mi?

Kurumlar arası yatay geçişte not ortalaması önemli iken bölümler arasında taban puan geçerli. Farklı puan türünden başka bir bölüme de geçebilirsiniz. Bunun için de bu puan türünden de puanınızın hesaplanmış olması gerek. Geçmek istediğiniz bölüme en son giren öğrencinin puanına eşit ya da daha yüksek puanınız olmalı.

Yatay geçişte yedek olmak ne demek?

YATAY GEÇİŞ YAPMAYA HAK KAZANAN YEDEK ÖĞRENCİ LİSTELERİ Kayıtların tamamlanması ile kayıt yaptırmayan öğrencilerin yerine birinci yedek öğrenciden başlanmak suretiyle yedek öğrenciler kayıt hakkı kazanmışlardır.

Yedek kayıt hakkı nedir?

Yedek liste asil listede ismi olup da kesin kayda gitmeyen veya kayıt yaptıramayan öğrencilerin yerine yine o üniversiteye pedagojik formasyon için başvuru yapan öğrencilerden seçilerek liste hazırlanması anlamına gelir. ... Bazı üniversiteler boş kontenjan diyerek de yedek duyurusu yapabilir.