Askerlik süresi uzayacak mı?

İçindekiler:

  1. Askerlik süresi uzayacak mı?
  2. 2004 lüler ne zaman askere gidecek?
  3. Kasım celbi ne zaman gider?
  4. Tecil bozduktan sonra ne zaman askere gidilir?
  5. Tecili nasıl bozabilirim?
  6. E devletten tecil yapılır mı?
  7. Kaç kere tecil hakkı var?
  8. Askerlik tecil ettirmek için hangi belgeler gerekli?

Askerlik süresi uzayacak mı?

25 Haziran 2019 tarihinde Askeralma Kanunu üzerinde gerçekleştirilen değişiklikler ile eğitim durumu fark etmeksizin tüm er ve erbaşlar için zorunlu hizmet süresi 6 aya indirilmişti. ... Yeni Kanun Teklifinde, askerlik süresinin uzatılmasına dair ek bir karar bulunmuyor.

2004 lüler ne zaman askere gidecek?

Bahsettiğimiz üzere 2002 doğumlu erkekler 2022 yılında askere gidecekler.

Kasım celbi ne zaman gider?

Milli Savunma Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, Kasım celbi seçim ve sınıflandırma sonuçları 23 Ekim 2020 tarihinde duyurulacak. Kasım celbi ile silah altına olacak vatandaşların askerlik yerleri, 23 Ekim Cuma günü belli olacak.

Tecil bozduktan sonra ne zaman askere gidilir?

TECİLİ BOZDURDUKTAN SONRA NE ZAMAN ASKERE GİDİLİR? Buna göre, hangi celp döneminde askere gidilmek isteniyorsa, o celp dönemi için belirlenen son başvuru tarihine kadar işlemlerin tamamlanmış olması gerekir. Son başvuru tarihlerinin ardından başvuru yapılması halinde askere, bir sonraki celp döneminde gidilir.

Tecili nasıl bozabilirim?

Askerlik tecil bozdurma işlemleri artık e-devlet (turkiye.gov.tr) sitesi üzerinden yapılmaktadır. Bu işleme e-yoklama adı verilmektedir. Sizin tecilinizi bozdurup askere sevk işlemlerinizi yapabilmeniz için öncelikle e-devlet sitesine giriş yapabilmeniz gerekmektedir.

E devletten tecil yapılır mı?

Tecil sorgulama e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. e-Devlet sistemine giriş yaparak "Askerlik Durum Belgesi Sorgulama" butonuna ulaşarak tecil durumunuzu sorgulayabilirsiniz.

Kaç kere tecil hakkı var?

Üniversiteyi bitirip bütün ilişiğini kestikten sonra kişinin 2 yıl daha tecil hakkı yasada tanımlanmıştır. Bunun dışında lise ve dengi okul mezunlarının 3 yıl tecil hakkı mevcuttur. Staj, yüksek Lisans, mastır, doktora gibi programlardan mezun olanların ise 1 yıl tecil hakkı vardır.

Askerlik tecil ettirmek için hangi belgeler gerekli?

  • NÜFUS CÜZDANI VE ÖN-ARKA SAYFALARIN 2 ADET FOTOKOPİSİ
  • PASAPORT VE PASAPORTUN 2. SAYFASININ , OTURMA İZNİNİN (AUFENTHALTSERLAUBNİS) OLDUĞU SAYFANIN 2 ADET FOTOKOPİLERİ
  • a. ...
  • İLK DEFA YOKLAMA( ERTELEME) YAPTIRACAK İÇİN 5 ADET FOTOĞRAF.