Kalıtım derecesi ne demek?

İçindekiler:

  1. Kalıtım derecesi ne demek?
  2. Saf yetiştirme nedir?
  3. Irk nedir Zootekni?
  4. Mali Verimlilik Nedir?
  5. Prodüktivite kavramı nedir?
  6. Üretim Yönetimi Verimlilik Nedir?

Kalıtım derecesi ne demek?

Kalıtım derecesi bir populasyonda bir özellikteki varyasyonun ne kadarının kalıtsal kaynaklı olduğunu ifade eder. Bir tanım yapmak gerekirse kalıtım derecesi fenotipik varyasyon içerinde genetik varyasyonun oranıdır. Buna göre kalıtım derecesi de tekrarlama derecesi gibi 0 ile 1 arasında değişir.

Saf yetiştirme nedir?

Saf yetiştirme bir populasyon (ırk) içerisindeki hayvanların birbirleriyle çiftleştirilmesidir. Her generasyonda her bir cinsiyetten ıslah hedefine en uygun hayvanlar seçilerek bir sonraki generasyonu üretmek üzere çiftleştirilirler.

Irk nedir Zootekni?

Bir tür içindeki hayvanlar birçok temel karakterler yönünden birbirine benzerlik gösterirler. Bir tür içerisinde, ortak karakterlere sahip olan ve bu karakterleri kalıtım yolu ile yavrularına geçiren belli bir hayvan grubuna ırk denir.

Mali Verimlilik Nedir?

Finansal verimlilik şirketin para akışı en etkin şekilde yönetmek olarak tanımlayabilir. Para akışı, gerek para girişi gerekse para çıkışı olarak anlaşılmalıdır. Tabii finans literatüründe biz buna nakit akışı demekteyiz. Nakit akışı gerektiren her işlemin en etkili şekilde yönetilmesidir finansal verimlilik.

Prodüktivite kavramı nedir?

Fransızca bir kelime olan prodüktivite, sözlüklere göre verimlilik anlamına gelse de aslında verimliliği de içine alan çok daha geniş anlamlar içerir. Bu açıdan baktığımızda Türkçe karşılık olarak, prodüktiviteye üretkenlik ya da yerine göre de etkinlik diyebiliriz.

Üretim Yönetimi Verimlilik Nedir?

Verimlilik en tem anlamıyla üretken olmaktır. İşletmenizin süreklilik arz eden başarısı, belli bir çalışma temposuyla gerçekleşir ve üretkenliğinizin seviyesini de belirtir. Üretim sürecine dahil olmuş farklı girdiler ile bu sürecin sonunda elde edilen çıktılar (ürünler) arasındaki bir ilişki söz konusudur.