Cep telefonu vergisi ne kadar?

İçindekiler:

  1. Cep telefonu vergisi ne kadar?
  2. Telefon ne zaman alınmalı?
  3. 12 yaşındaki çocuğa telefon alınır mı?
  4. Iphone çıkış tarihi nasıl öğrenilir?
  5. Telefonum ne zaman açıldı?

Cep telefonu vergisi ne kadar?

Telefon vergisinin hesaplanmasında cep telefonlarından alınan ÖTV 640 TL'ye kadar olan telefonlar için %25 iken, 640 - 1500 TL arasındaki cep telefonları için ÖTV oranı %40'a yükselmektedir. Telefon 1500 TL'nin üzerinde ise ÖTV matrahı %50'dir.

Telefon ne zaman alınmalı?

Akıllı bir cep telefonu için 11 ya da 12 yaşından sonrasını beklemek en uygunudur. Çocukların cep telefonu numarası gibi kişisel bilgileri, özel resimleri koruyacağı ve İnternette yayınlamayacağına dair söz verilmelidir.

12 yaşındaki çocuğa telefon alınır mı?

Çocukların akıllı bir telefona ancak 11 veya 12 yaşından itibaren sahip olması en doğrusu. İkisini de, yani cep telefonu ve interneti kullanabildikleri zaman. Çocuktan cep telefonu numarası gibi kişisel bilgileri, özel fotoğrafları koruyacağı ve internete koymayacağına dair söz alınmalı.

Iphone çıkış tarihi nasıl öğrenilir?

http://www.chipmunk.nl/klantenservice/applemodel.html sitesinden seri numarası ile sorgulama yapabilirsiniz. Cihazın üretim tarihi hafta olarak çıkıyor.

Telefonum ne zaman açıldı?

Amerikalı mucit Alexander Graham Bell'in telefonu icadı ve yardımcısı Thomas Watson'la 10 Mart 1876'da yaptığı ilk telefon görüşmesi, insanlığın uzaktan iletişim çabalarında yeni bir çığır açtı.