Beyaz ay ve yıldız neyi temsil eder?

İçindekiler:

  1. Beyaz ay ve yıldız neyi temsil eder?
  2. Türk bayrağındaki yıldız hangi yıldız?
  3. Ay Yıldız hangi dinin sembolü?
  4. Türk bayrağının üzerinde neden ay ve yıldız vardır?
  5. Türk bayrağındaki yıldız hangisi?

Beyaz ay ve yıldız neyi temsil eder?

Kimilerine göre Türk bayrağında kullanılan hilal şeklindeki ay, İslam dinini kimilerine göre de eski Türk inanışı olan Gök Tanrı inancını temsil eder. Türk bayrağında kullanılan yıldızın ise bağımsızlığı simgelediği de söylenir.

Türk bayrağındaki yıldız hangi yıldız?

az önce farkettigim ve dehsete kapildigim gercek.. yillarca ay yildiz sandik ama yildiz sandigimiz aslinda venüs'müs.. venüs..

Ay Yıldız hangi dinin sembolü?

Hilal (ayça) ve yıldız veya ay yıldız, hilal ve hilalin açık ucunda yer alan bir yıldız şeklinden oluşan antik simge. Bu simgenin kullanıldığı bayraklara çoğunlukla Akdeniz çevresinde, Orta Doğu ve Orta Asya'da rastlanır. Günümüzde çoğunlukla İslam ülkelerinin bayraklarında kullanılan bir sembol olarak bilinmektedir.

Türk bayrağının üzerinde neden ay ve yıldız vardır?

Türk bayrağında yer almakta olan hilalin İslamiyet'i yıldızın ise Türklüğü sembolize ettiği düşünülüyor. ... Bu noktada yer alan bir diğer görüşe göre ise; bayrakta yer alan ay yıldız Orta Asya'dan gelmekte olan Türklüğü, kırmızı rengi ise vatanı sembolize etmektedir.

Türk bayrağındaki yıldız hangisi?

Türk bayrağında kullanılan 8 köşeli yıldızın zaferi temsil ettiği bilinmektedir. Abdülmecid tarafından ilk defa kullanılmaya başlanılan ve günümüzde de kullanılan 5 köşeli yıldız ise insanı temsil etmektedir.