Kestane balı hangi ayda olur?

İçindekiler:

  1. Kestane balı hangi ayda olur?
  2. Arı hangi tarihte oğul verir?
  3. Arılar bal yapmaya ne zaman başlar?
  4. Kestane balının gerçek olduğunu nasıl anlarız?

Kestane balı hangi ayda olur?

Kestane Balının Özelliği : Koyu kahve renkli, buruk biraz acı ve kestaneye özgü tadı ve kokusu olan bu bal, antiseptik özelliğiyle tanınır. Yaklaşık 30 metre yükseklikte olan dalların çiçeklenme zamanı Haziran ve Temmuz aylarıdır. Bal arısı kestaneden hem polen hem nektar hem de salgı toplar.

Arı hangi tarihte oğul verir?

İlkbaharda süratle çoğalan ve artık kovana sığamayan arı kolonisi oğul çıkarma hazırlıklarına başlar. Özellikle bal kaynaklarının çok olduğu ve mevsimin de müsait olduğu senelerde bu olay çok sık görülür. Oğul mevsimi genelde Mayıs ayının başından Haziran ayının ortalarına kadar devam eder.

Arılar bal yapmaya ne zaman başlar?

Arılar yaz mevsiminde bal yapmaya başlar. Yaz mevsimi olarak Mayıs, Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarını kaplamaktadır. Buradaki her ayda gelen bal akımının içeriği farklı olmaktadır. Örnek olarak; Tekirdağ tarafından bulunan bir arıcı Nisan ayında bile kanola dan bal almaya başlayabilir.

Kestane balının gerçek olduğunu nasıl anlarız?

Yurt dışından getirilen kestane balı vatandaşlarca test edildi. Uzmanlar balın gerçek olup olmadığının şu şekilde anlaşıldığını belirtiyor; "Bal buzdolabında şekerleniyorsa gerçektir. Gerçek bal kaşıkla alındığı zaman kesintisiz gelmesi.