Iranda kadın polis var mı?

İçindekiler:

  1. Iranda kadın polis var mı?
  2. İran'da Müzik Yasak mı?
  3. İran'da kadınların şarkı söylemesi yasak mı?
  4. İran'da rap neden yasak?
  5. İran turistler için güvenli mi?
  6. Iranda hangi suçlara idam var?
  7. Iran'da içki yasak mı?

Iranda kadın polis var mı?

Deniz polisinin 100 kıyı yakınında devriyesi ve 50 limanda tekneleri vardır. 2003 yılında, yaklaşık 400 kadın 1979 İran Devrimi'nden bu yana polisin ilk kadın üyeleri oldu. ...

İran'da Müzik Yasak mı?

Alkol, Flört, Rock Müzik, Hepsi Yasak İran'da yasaklar bol keseden dağıtılmış.

İran'da kadınların şarkı söylemesi yasak mı?

Kırk yılı aşkındır katı İslami rejim altında yönetilen İran'da kadınların halka açık alanlarda şarkı söylemesi halen alışıldık bir olgu değil. Her ne kadar bu durum, belirli bir kanun tarafından yasaklanmış olmasa da İranlı birçok din görevlisi ve dini kuruluş kadınların şarkı söylemesini “haram” olarak nitelendiriyor.

İran'da rap neden yasak?

İran'da, şarkı sözlerinde 'müstehcen' ifadeler kullanıldığı gerekçesiyle rap tarzı müzik yasaklandı. ... Bazı İranlı sanatçıların pop müziği yapmasına izin verilirken, diğer türlerde yapılan müzik kanundışı olarak görülüyor.

İran turistler için güvenli mi?

İran, bölgedeki diğer ülkelere ve dünyanın geri kalanına kıyasla çok güvenli bir ülke olmasına rağmen, ne yazık ki özellikle batı medyası tarafından insanlara farklı tanıtılmaktadır.

Iranda hangi suçlara idam var?

İran'da terör, cinayet, tecavüz, silahlı soygun ve uyuşturucu kaçakçılığı gibi suçlar idamla cezalandırılıyor. Uluslararası kamuoyunda büyük tepki çeken idamlar için Tahran yönetimi Nisan 2017'de bir kanun çıkartarak uyuşturucu ile bağlantılı suçların cezalarının hafifletildiğini duyurmuştu.

Iran'da içki yasak mı?

İran'da alkollü içki üretmek ve tüketmek kesinlikle yasak. Sadece Ermeni azınlığın yıllık ufak bir kotası bulunuyor. ... Eğlenmeye, yeni insanlarla tanışmaya ve konukseverliğe çok önem veren İranlılar özellikle İranlı kadınlar gerçek kimliklerine ancak evlerde sahip olabiliyorlar.