Istanbul üniversitesi deniz ulaştırma işletme mühendisliği ne zaman açıldı?

İçindekiler:

  1. Istanbul üniversitesi deniz ulaştırma işletme mühendisliği ne zaman açıldı?
  2. Deniz ulaştırma işletme mühendisliği mezunu ne iş yapar?
  3. Itü deniz ulaştırma işletme mühendisliği kaç para?
  4. DUIM ne?
  5. ITÜ KKTC gemi makineleri işletme mühendisliği nerede?
  6. Gemi Kaptanlığı bölümü nedir?
  7. Kaptan olmak için hangi okulları okumak gerekir?

Istanbul üniversitesi deniz ulaştırma işletme mühendisliği ne zaman açıldı?

DENİZ ULAŞTIRMA İŞLETME MÜHENDİSLİĞİ 1991 yılında İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde üç anabilim dalı ile kurulmuştur. Kurucu ve ilk öğretim üyesi Prof. Dr.

Deniz ulaştırma işletme mühendisliği mezunu ne iş yapar?

Deniz ulaştırma işletme mühendisi, gemideki tüm mühendislik ekipmanlarının bakımı ve işletilmesinden sorumlu olan mürettebatın önemli bir üyesidir. ... Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisi, vardiya zabiti görev süresini tamamladıktan sonra uzak yol kaptanı da olabilmektedir.

Itü deniz ulaştırma işletme mühendisliği kaç para?

İTÜ'deki bir yıllık hazırlık eğitim-öğrenim ücreti 7700 TL tutarındadır. İTÜ'deki diğer yıllarda ödenecek olan ücretler ise; 1. yıl güz döneminde 6.250 TL, 3. ve 4. yıllarda da her yıl için 12.500 TL olacaktır. Ödemeler, eğitimin ABD'deki kısmı için SUNYMC'a, Türkiye'deki kısmı için ise İTÜ'ye yapılır.

DUIM ne?

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği (DUİM) Bölümü Tanıtımı - YouTube.

ITÜ KKTC gemi makineleri işletme mühendisliği nerede?

İTÜ-KKTC, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti genelinde üç farklı yerde faaliyetlerini planlamıştır. - Gazimağusa Yerleşkesi, Gazimağusa şehir merkezindedir. Gazimağusa Limanı'na 600 metre mesafede olup, tarihi surlar ile şehir merkezinin birleştiği noktada konumlandırılmıştır.

Gemi Kaptanlığı bölümü nedir?

Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği programının amacı; hem denizde güverte ve makine zabiti hem de denizcilik acentalarında çalışacak elemanlar yetiştirmektir .

Kaptan olmak için hangi okulları okumak gerekir?

Kaptan olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliği bölümünden lisans derecesi ile mezun olmak şartı bulunmaktadır. Staj dönemini tamamladıktan sonra Denizcilik Müsteşarlığı'nın yaptığı Gemi Adamları Yeterlilik Sınavından başarı ile geçmek gerekmektedir.