Kasko IMM kaç olmalı?

İçindekiler:

  1. Kasko IMM kaç olmalı?
  2. Yangın mali sorumluluk ne demek?
  3. Limitsiz IMM ne demek?
  4. Ak Sigorta sınırsız IMM ne demek?
  5. Üçüncü Şahıslara Karşı Mali Mesuliyet Sigortası Nedir?
  6. Kasko karşı tarafın hasarını öder mi?
  7. Mali sorumluluk Policesi nedir?
  8. Ihtiyari mali mesuliyet poliçe listesi ne demek?

Kasko IMM kaç olmalı?

Zorunlu trafik sigortasına ek olarak 200-250 liraya sınırsız maddi ve manevi ihtiyari mali mesuliyet poliçesi yaptırılması gerekiyor. Ekstradan olması halinde ise İMM poliçesi 350 lira civarına yapılabiliyor.

Yangın mali sorumluluk ne demek?

Mal sahibi veya kiracı olarak bulunulan binalarda meydana gelebilecek hasarların komşu bina ve mallara zarar vermesi halinde sigortalının sorumluluğu, poliçede belirtilen rizikolar dahilinde teminat altına alınır.

Limitsiz IMM ne demek?

Limitsiz İhtiyari Mali Sorumluluk Sigortası, aracın kullanılmasından doğan maddi/hukuki sorumluluğu, Trafik Sigortası limitleri ile varsa Kasko Sigortası kapsamında yer alan, İhtiyari Mali Sorumluluk teminatı limitlerinin üzerinde kalan kısmını sınırsız olarak tazmin eder.

Ak Sigorta sınırsız IMM ne demek?

Aksigorta, araç sahiplerinin üçüncü şahıslara verebilecekleri olası zararlar sonucu, yüksek bedelli maddi yükümlülüklerin altında kalmalarını engellemek amacıyla, kasko ürünlerine isteğe bağlı olarak Sınırsız İMM teminatı ekledi.

Üçüncü Şahıslara Karşı Mali Mesuliyet Sigortası Nedir?

3. Şahıs Mali Sorumluluk Sigortası ile sigortalının faaliyetleri sırasında oluşan beklenmedik ve ani olaylar sonucunda işletmede bulunan üçüncü şahısların bedeni ve maddi kayıpları nedeni ile ileri sürebilecekleri zarar ve ziyan taleplerini teminat altına alınır.

Kasko karşı tarafın hasarını öder mi?

Kasko Sigortaları aracın kendi hasarını karşılar. Ancak trafik sigortası limitlerinden karşı tarafa bir ödeme yapılması gerekir ve limit aşımı söz konusu olursa, Kasko Sigortalarında mevcut olan İhtiyari Mali Mesuliyet teminatı çerçevesinde ek ödeme yapılabilir.

Mali sorumluluk Policesi nedir?

Üçüncü Şahıs Mali Sorumluluk sigortası, sigortalının bizzat kendisinin veya yanında çalıştırdığı kişiler ile aile bireylerinin, bir kaza sonucu üçüncü şahıslara verecekleri bedeni ve maddi zararları poliçede belirtilen limitlere kadar teminat altına almaktadır.

Ihtiyari mali mesuliyet poliçe listesi ne demek?

İhtiyari Mali Mesuliyet özetle bir sigorta çeşididir ve isteğe bağlı ek bir teminat olarak değerlendirilmektedir. ... Maddi ve fiziksel zararlar trafik sigortasının yetersiz kaldığı durumlarda İMM tarafından karşılanır. Sigortalı kişi aynı zamanda haklı taleplere karşı korunurken yersiz ve aşırı taleplere karşı da korunur.