Danıştay 9 daire başkanı kimdir?

İçindekiler:

  1. Danıştay 9 daire başkanı kimdir?
  2. Danıştay hangi davalara ilk derece mahkemesi olarak bakar?
  3. Danıştay üyelerini kim seçer KPSS 2020?
  4. Danıştay kim denetler?
  5. Danıştay 10 Dairesi Başkanı kimdir?
  6. Danıştay başkanı kimdir 2020?
  7. Danıştay hangi daire hangi davalara bakar?
  8. Ilk derece mahkemeleri nedir?
  9. Danıştay ilk derece mahkemesi mi?

Danıştay 9 daire başkanı kimdir?

25.12.2014 tarihinde Danıştay Üyeliğine seçilmiş, 04.04.2016-11.02.2019 tarihleri arasında Danıştay Genel Sekreteri olarak görev yapmış, 24.05.2019 tarihinde Danıştay Genel Kurulunca Danıştay Dokuzuncu Daire Başkanlığına seçilmiştir. Fransızca bilen GENÇBAY, evli ve iki çocukludur.

Danıştay hangi davalara ilk derece mahkemesi olarak bakar?

Danıştay, temyiz incelemesi yapmak, idare hukukunu ilgilendiren bazı konularda diğer devlet kurumlarına görüş bildirmek ve bazı davalara ilk derece mahkemesi sıfatıyla bakmakla görevlidir.

Danıştay üyelerini kim seçer KPSS 2020?

Bu sorunun yanıtı şekilde olmaktadır: Danıştay üyelerinin 1/4 'nün Cumhur Başkanı tarafından seçilmekte olup 3/4 'ü ise Hakimler ve Savcılar Kurlu tarafından seçilir. Danıştay başkanı ise Danıştay üyeleri tarafından seçilir.

Danıştay kim denetler?

Danıştay, temyiz incelemesi yapmak, idare hukukunu ilgilendiren bazı konularda diğer devlet kurumlarına görüş bildirmek ve bazı davalara ilk derece mahkemesi sıfatıyla bakmakla görevlidir. Danıştayın görevleri ve işleyişi 2575 sayılı Danıştay Kanunu ile belirlenmiştir.

Danıştay 10 Dairesi Başkanı kimdir?

25.02.2011 tarihinde Danıştay Üyeliğine seçilen, 27.02.2014-09.07.2018 tarihleri arasında Türkiye Adalet Akademisi Başkanlığı görevini yürüten ve 17.12.2018 tarihinde Danıştay Onuncu Daire Başkanlığına seçilen AKÇİL, evli ve dört çocukludur.

Danıştay başkanı kimdir 2020?

Danıştay Başkanlığına, görev süresi dolan Zerrin Güngör'ün yerine 8. Daire Üyesi Zeki Yiğit seçildi. Danıştay Genel Kurulu'nda yapılan oylama sonucunda, seçimi kazanan Yiğit, 4 yıl bu görevi sürdürecek.

Danıştay hangi daire hangi davalara bakar?

2575 sayılı Danıştay Kanunu'nun 27. maddesi uyarınca, Danıştay dava daireleri arasındaki iş bölümünün aşağıdaki şekilde belirlenmesine karar verildi. (1) Dava dairelerinden Üçüncü, Dördüncü, Yedinci ve Dokuzuncu Daireler vergi dava dairesi; diğer dava daireleri ise idari dava dairesi olarak görev yapar.

Ilk derece mahkemeleri nedir?

Adli yargı ilk derece hukuk mahkemelerinden genel mahkemeler asliye hukuk ve sulh hukuk mahkemeleridir. Özel mahkemeler ise asliye ticaret mahkemesi, iş mahkemesi, aile mahkemesi, icra mahkemesi, kadastro mahkemesi, tüketici mahkemesi ile fikri ve sınai haklar hukuk mahkemesidir.

Danıştay ilk derece mahkemesi mi?

- Danıştay, İdare Mahkemeleri ile vergi mahkemeleri tarafından verilmiş durumda olan kararlar ve ilk derece mahkemesi olarak görev üstlenir.