Hacamat kaç tane yapılır?

İçindekiler:

  1. Hacamat kaç tane yapılır?
  2. Hacamat ne zaman yapılır?
  3. Hacamat neden belli günlerde yapılır?
  4. Ne zaman hacamat yapılmaz?

Hacamat kaç tane yapılır?

Günümüz şartlarında kullanılan organik olmayan gıdalar peketli ürünler, tarım ilaçları ,hava kirliliği nedeniyle toksin birikimi çok daha fazladır.O yüzden yılda iki kez yeterli olmayıp en az dört kez hacamat yapılmalıdır. Hacamatın yan etkisi var mıdır? Usulüne uygun yapılırsa hacamatın hiçbir yan etkisi yoktur.

Hacamat ne zaman yapılır?

Hacamat ,mevsim olarak ilkbahar ve sonbaharda ,ay günleri olarak hicri ay' ın 14 – 28 arasındaki tekli günlerde ( hicri 15, 17, 19, 21, 23, 25, 27 gibi..) yaptırılması uygun olur.

Hacamat neden belli günlerde yapılır?

Çünkü ayın çekim gücüne göre kanın volümü ve kanın periferde (vücudun dış çevresinde) göllenmesi arttığından 17.19.ve 21. günlerinde yapılması daha da faydalıdır. Koruyucu amaçlı yapılmak isteniyorsa bu takvime dikkat edilmesi önemlidir. Önerilen günler ise Pazartesi, Salı ve Perşembe günleridir.

Ne zaman hacamat yapılmaz?

Sünnet olan en faydalı günler hicri 17, 19 ve 21. günlerdir. Hacamat hicri 5-25 arasında yapılırsa bi mahsuru olmaz. Tıbbın dehası İbn-i Sina Hz.leri El Kanun Fıt Tıbb( Tıbbın kanunu ) adlı eserinde 'Çok acil durum yok ise hicri 25 inden sonra ve 5 inden önce hacamat yapılmamasını tavsiye eder.