Klinik Araştırma Uzmanı Ne Yapar?

İçindekiler:

  1. Klinik Araştırma Uzmanı Ne Yapar?
  2. Klinik araştırma hemşiresi nedir?
  3. Klinik Araştırma Saha Koordinatörü nedir?
  4. Saha görevlisi ne demek?
  5. Klinik öncesi araştırma nedir?
  6. Klinik Araştırmalar hangi ortamda yapılır?
  7. Klinik Araştırma Saha Görevlisi Kimdir?
  8. Saha gorevlisi ne is yapar?
  9. Saha sayım görevlisi ne iş yapar?
  10. Klinik araştırma amaçlı cihaz nedir?
  11. Klinik araştırma fazları nelerdir?
  12. Klinik araştırmalar için hangi kurumdan izin alınır?

Klinik Araştırma Uzmanı Ne Yapar?

Klinik araştırma gönüllülerle yapılan ve belli bir sağlık sorununu hakkında önceden belirlenmiş, cevabı bilinmeyen bir soruyu aydınlatmaya yönelik bilimsel bir araştırmadır.

Klinik araştırma hemşiresi nedir?

Bu ekibin bir parçası olan klinik araştırma hemşiresi; gönüllünün güvenliğinin sağlanmasında, gönüllünün ve ailesinin eğitiminde, bilgilendirilmiş olur sürecinde, gönüllünün bakımında, araştırma ekibi ile gönüllü arasındaki koordinasyonun sağlanmasında, gönüllünün girişime verdiği yanıtların değerlendirilmesinde, veri ...

Klinik Araştırma Saha Koordinatörü nedir?

klinik ilaç araştırma çalışmalarında sponsor ile merkez arasında koordinasyonu sağlayan, çalışmanın belirlenen protokole göre uygun olarak yürütülmesine yardımcı olan, çalışma ilacı ve biyolojik materyal gönderiminden sorumlu olan, bir ilaç araştırmasında en çok işi yapan ve çalışmadan en az parayı alan, daha çok ...

Saha görevlisi ne demek?

Saha operasyon elemanı; çalıştığı şirket ya da firmadaki operasyon sürecini takip eden, işlerin zamanında yürütülmesini sağlayan, bu alanda çalışan personeli yönlendiren, müşteriler ile bağlantılı olarak işleri organize eden kişidir.

Klinik öncesi araştırma nedir?

Klinik öncesi faz çalışmalarının amacı potansiyel kimyasal bileşik (yeni ilaç) etkinlik ve güvenilirliğinin insanlarda denenmeden önce değerlendirilmesidir. Bu çalışmalar hayvanlarda ve laboratuvar modellerinde gerçekleştirilir.

Klinik Araştırmalar hangi ortamda yapılır?

Üniversite sağlık uygulama ve araştırma merkezleri, üniversitelere bağlı onaylanmış araştırma geliştirme merkezleri ve Bakanlık eğitim ve araştırma hastanelerinde tercihen klinik araştırma yapmak üzere tasarlanmış yerlerde yapılabilir.

Klinik Araştırma Saha Görevlisi Kimdir?

Klinik Araştırma Saha Görevlisi, klinik ilaç araştırma çalışmalarının ulusal ve yerel kurallara, yasalara ve yürürlüklere uygun biçimde yürütülmesi, nicel ve nitel verilerinin çalışma yürütülen merkezlerdeki kalite garantisinin sağlanmasından sorumlu olacaktır.

Saha gorevlisi ne is yapar?

Saha operasyon elemanı; çalıştığı şirket ya da firmadaki operasyon sürecini takip eden, işlerin zamanında yürütülmesini sağlayan, bu alanda çalışan personeli yönlendiren, müşteriler ile bağlantılı olarak işleri organize eden kişidir.

Saha sayım görevlisi ne iş yapar?

Saha Sayım Görevlisi;Taşınır Kontrol Yetkilisi işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak: görev ve işlemleri yerine getirir.

Klinik araştırma amaçlı cihaz nedir?

Fizyolojik veya patolojik durum ile ilgili bilgi edinmek amacıyla insan vücudundan alınan numunelerin in vitro incelenmesi için tasarlanan her türlü reaktif, reaktif ürünü, kalibratör, kontrol materyali, kit, araç, gereç, ekipman ve numune kaplarına in vitro tıbbi tanı cihazı denir.

Klinik araştırma fazları nelerdir?

Klinik Geliştirme Fazı:
  • Faz I: Amaç; ürünle ilgili güvenlilik verilerinin toplanması, doz aralığının saptanması, tolerans ve farmakokinetik özelliklerin incelenmesidir. ...
  • Faz II: Amaç; ilacın etkinliğinin hastalarda belirlenmesi, yan etki profilinin araştırılması ve doz-cevap verilerinin toplanmasıdır.
Daha fazla öğe...

Klinik araştırmalar için hangi kurumdan izin alınır?

Gönüllü insanlar üzerinde yapılması planlanan klinik araştırma için izin nereden alınır? Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca onaylı etik kurullardan ve çalışmanın niteliğine göre Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu ile Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünden izin alınması gerekir.