TC vatandaşları Güney Kıbrıs'a gidebilir mi?

İçindekiler:

  1. TC vatandaşları Güney Kıbrıs'a gidebilir mi?
  2. Güney Kıbrıs Rum Kesimi vize istiyor mu?
  3. Kuzey KKTC vatandaşları Güney Kıbrıs'a gidebilir mi?
  4. Kıbrıs'a Türkler girebilir mi?
  5. Güney Kıbrıs Türkiyeyi tanıyor mu?
  6. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini hangi ülkeler tanıdı?
  7. Kuzey Kıbrıs tan Güney Kıbrıs'a nasıl gidilir?

TC vatandaşları Güney Kıbrıs'a gidebilir mi?

Kuzey Kıbrıs kesimine giriş kapılarından geçiş esnasında; T.C. Nüfus Cüzdanı veya T.C. ... Kıbrıs Rum Kesimine giriş için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Güney Kıbrıs Rum Kesimi Vizesi almak zorundadırlar. Kıbrıs'ın iki kesimi arasındaki serbest geçişler, T.C. vatandaşları için geçerli değildir.

Güney Kıbrıs Rum Kesimi vize istiyor mu?

Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne seyahat edecek olan Umuma Mahsus(Bordo), Diplomatik (Kırmızı ve Siyah) Pasaport, Hizmet (Gri) Pasaportu ve Hususi (Yeşil) Pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne seyahat edebilmek için vize almakla yükümlüdür.

Kuzey KKTC vatandaşları Güney Kıbrıs'a gidebilir mi?

Kuzey Kıbrıs Cumhuriyeti'nden Güney Kıbrıs kesimine geçebilmeniz için tek şart KKTC ya da Avrupa Vatandaşı olmanızdır. Özel araçla geçebilmeniz için Avrupa Birliği vatandaşlığı ve pasaportu gerekmektedir fakat Kuzey Kıbrıs'tan kiraladığınız bir araçla Güney Rum Kesimine geçiş yapamazsınız.

Kıbrıs'a Türkler girebilir mi?

KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti 2003 yılından bu yana Güney Kıbrıs vatandaşlarının sınır kapılarında vize alarak Türkiye'ye seyahat etmelerine olanak tanımaktadır. ... Kıbrıs vatandaşları, Güney Kıbrıs'a geçerken herhangi bir vize engeli ile karşılaşmazlar. Ancak Türk vatandaşları için bir vize uygulaması bulunmaktadır.

Güney Kıbrıs Türkiyeyi tanıyor mu?

Ülkemiz 2003 yılından bu yana GKRY vatandaşlarının sınır kapılarında vize alarak Türkiye'ye seyahat etmelerine olanak tanımaktadır. Buna karşın, GKRY AB üyesi ülkeler ve diğer bazı ülke vatandaşlarının KKTC'den güneye geçmelerine izin verdiği halde Türk vatandaşlarına bu imkanı tanımamaktadır.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini hangi ülkeler tanıdı?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), sadece Türkiye tarafından tanınmakta, diğer ülkeler ve Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tanınmamaktadır. Ülke, de jure olarak Kıbrıs Cumhuriyeti'ne bağlıdır. Birçok devlet ve uluslararası kuruluş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni de facto (fiili) devlet olarak tanımlamaktadır.

Kuzey Kıbrıs tan Güney Kıbrıs'a nasıl gidilir?

KKTC vatandaşları, karşılıklı iki ülke vatandaşlarına tanınmış olan serbest dolaşım hakkını kullanarak sorunsuz geçiş yapabilirler. Bunun yanı sıra Avrupa Birliği vatandaşları pasaport ve özel araçlarıyla Güney Kıbrıs'a geçebilmektedir. Kuzey Kıbrıs'tan kiralanan araçlarla, Güney Kıbrıs'a giriş yapılamaz.