Kayıp evlilik cüzdanı nereden alınır?

İçindekiler:

  1. Kayıp evlilik cüzdanı nereden alınır?
  2. Evlilik cüzdanı kaybolunca ne yapmalı?
  3. Evlilik cüzdanı kayıp ne yapmalıyım?
  4. Aile Cüzdanı Yirtilirsa ne olur?
  5. Aile Cüzdanı ne işe yarar?
  6. Uluslararası aile Cüzdanı kimlere verilir?

Kayıp evlilik cüzdanı nereden alınır?

Evlenen çiftlerin en çok merak ettiği konular arasında evlenme cüzdanının kaybolması halinde ne yapmaları gerektiği oluyor. Kayıp nedeniyle nikah cüzdanı almak için uluslararası aile cüzdanı talep belgesi ve eşlere ait ikişer adet fotoğraf ile birlikte yerleşim yeri ilçe nüfus müdürlüğüne müracaat edilmesi gerekiyor.

Evlilik cüzdanı kaybolunca ne yapmalı?

Nüfus ve Aile Cüzdanı Kaybolduğunda veya Çalındığında Nasıl Değiştirilebilir? Kayıp cüzdanın değiştirilebilmesi için bağlı bulunulan muhtarlıktan nüfus/aile cüzdanı talep belgesi alınır. Bu belgedeki fotoğraf ile nüfus müdürlüğüne ibraz edilecek fotoğrafın aynı olması ve fotokopide çoğaltılmamış olması gerekmektedir.

Evlilik cüzdanı kayıp ne yapmalıyım?

Kayıp cüzdanın değiştirilebilmesi için bağlı bulunulan muhtarlıktan nüfus/aile cüzdanı talep belgesi alınır. Bu belgedeki fotoğraf ile nüfus müdürlüğüne ibraz edilecek fotoğrafın aynı olması ve fotokopide çoğaltılmamış olması gerekmektedir.

Aile Cüzdanı Yirtilirsa ne olur?

Nüfus ve Aile Cüzdanını Kaybetmenin Cezası Nedir? Nüfus ve aile cüzdanını kaybetmenin cezası 67 TL para cezasıdır. Ancak her türlü doğal afet, gasp, hırsızlık, yangın ve terör nedeniyle nüfus ve aile cüzdanlarının kaybedilmesi ve bu hallerin belgelenmesi durumunda bu para cezası uygulanmaz.

Aile Cüzdanı ne işe yarar?

Uluslararası Aile Cüzdanı Nedir ​Uluslararası Aile Cüzdanı bir aileyi oluşturan eş ve çocukların kimlik bilgilerini kapsayan ve kişilerin uyruğunu kanıtlayan çok dilli resmi belgedir.

Uluslararası aile Cüzdanı kimlere verilir?

Uluslararası aile cüzdanı evlenme sırasında evlendirme memurlukları tarafından evlenen çiftlere verilir.