Epidural sezaryen doğumda ağrı hissedilir mi?

İçindekiler:

  1. Epidural sezaryen doğumda ağrı hissedilir mi?
  2. CIS doğum şekli nedir?
  3. Prenses doğum nasıl gerçekleşir?
  4. Kaç çeşit doğum şekli vardır?
  5. Hangi doğum daha acısız?

Epidural sezaryen doğumda ağrı hissedilir mi?

Epidural anestezi ile ağrı duyusu ortadan kalksa da anne adayı sezaryen operasyonu sırasında dokunmayı ve dokuların çekilmesi ve gerilmesini hissedebiliyor.

CIS doğum şekli nedir?

Hekim tarafından doğum kararı verildiğinde, doğumun ameliyathane koşullarında ve anestezi altında önce karına ardından rahime yapılan bir cerrahi kesi sonrasında gerçekleştirilmesine sezaryen ile doğum adı verilir. Doğumun şekli, doğum öncesinde yapılan muayene ve kontrollerle belirlenebilir.

Prenses doğum nasıl gerçekleşir?

Normal doğum eyleminde ağrıyı tolere edemeyen gebelerimiz için oldukça konforlu olan halk arasında da prenses doğum olarak bilinen epidural anestezi yöntemi uygulanmaktadır. Epidural anestezi bir ağrı kontrol yöntemidir. Bu işlem anne adayı otururken ya da yan yatar pozisyonda yapılır.

Kaç çeşit doğum şekli vardır?

Anne adaylarının en merak ettiği konuların başında “doğum şekli” gelir.

Hangi doğum daha acısız?

Epidural doğumda doğum öncesinde anne adayının bel kısmından özel bir iğne ile girilerek omuriliğe takılan bir kateterden anestezik madde verilir. Bu uygulamanın amacı belden aşağısının uyuşturularak ağrının hissedilmesinin engellenmesidir. Diğer adları ağrısız doğum ve epidural analjezidir.