Sigorta primi eksik yatıyor ne yapmalıyım?

İçindekiler:

  1. Sigorta primi eksik yatıyor ne yapmalıyım?
  2. Kısa çalışma ödeneği alanların sigorta primi yatar mı?
  3. Kçö alan işçinin sigortası yatar mı?
  4. Kısa çalışma ödeneği prim gün sayısını etkiler mi?
  5. Kısa çalışmada sigorta yatıyor mu?
  6. Kısa çalışmada sigorta tam yatar mı?
  7. Işveren SSK primini ne zaman öder?

Sigorta primi eksik yatıyor ne yapmalıyım?

SGK primi eksik ödenen işçi ilk olarak bu durumu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bilgi Hattı olan 170 numaralı telefona ihbar etmelidir. İhbarın ardından SGK iş yerini denetler.

Kısa çalışma ödeneği alanların sigorta primi yatar mı?

İşçinin kısa çalışma ödeneği aldığı süre için genel sağlık sigortası primleri ödenmektedir.

Kçö alan işçinin sigortası yatar mı?

Kısa çalışma ödeneği süresince (3 ay) emeklilik primleri yatırılmayacaktır. Yani, kısa çalışma süresince işyerinde haftalık 45 saat olarak kısa çalışmadan yararlanıldı ise bu durumda (ilk hafta yarım ücret hariç) emeklilik primi yatmayacaktır.

Kısa çalışma ödeneği prim gün sayısını etkiler mi?

Kısa çalışma ödeneği (KÇÖ) alınan günler için uzun vadeli sigorta kolları olarak adlandırılan ve emeklilik için gerekli olan malullük, yaşlılık ve ölüm sigortalarına prim ödenmiyor. ... Bu bağlamda, eksik prim gününüzü KÇÖ aldığınız gün sayısı kadar geç tamamlarsınız.

Kısa çalışmada sigorta yatıyor mu?

Kısa çalışma ödenek süresince sosyal güvenlik primlerinin yatıp yatmadığı konusunda söylenecek tek husus, işyerinin faaliyetini tamamen durdurup durdurmaması ki faaliyeti tamamen durdurmuşsa ve kısa çalışma ödeneğine başvurmuşsa, kısa çalışma ödeneği süresince çalışanların primleri yatmıyor.

Kısa çalışmada sigorta tam yatar mı?

İşyeri faaliyetini tamamen durdurmuşsa ve kısa çalışma ödeneğine başvurmuşsa, kısa çalışma ödeneği süresince çalışanların primleri yatmıyor. İşveren, hiçbir prim ödemiyor; sadece çalışanların genel sağlık sigortası primleri devlet tarafından karşılanıyor.

Işveren SSK primini ne zaman öder?

İşverenler, esnaf, genel sağlık sigortalıları, isteğe bağlı sigortalılar ve primini kendi ödeyen diğer sigortalıların, 2021 yılı mart ayına ait sigorta primlerinin son ödeme tarihi 'dir.