Kahverengi göz mavi göze döner mi?

İçindekiler:

  1. Kahverengi göz mavi göze döner mi?
  2. Göz rengi nasıl değişir?
  3. Sonradan göz rengi değişir mi?
  4. İris rengi değişir mi?
  5. Lazerle goz rengi degisir mi?

Kahverengi göz mavi göze döner mi?

Dr. Gregg Homer verdiği demeçte, “Her kahverengi gözün altında aslında mavi bir göz vardır; çünkü gözde gerçek anlamda mavi pigment diye bir şey yoktur” dedi.”Kahverengi göz ile mavi göz arasındaki tek fark, yüzeydeki çok ince pigment tabakasıdır.

Göz rengi nasıl değişir?

Göz rengi değiştirme işlemi iki yol ile yapılır. Bunlardan birincisi irise lazer yöntemi ile diğeri yapay iris takılarak gerçekleşir. Kullanılan lazer, iristeki göze koyu renk görünümü veren melanin pigmentlerini parçalar ve parçalanan bu pigmentler gözün açılarından geri emilerek ortadan kaybolur.

Sonradan göz rengi değişir mi?

Göz rengi yaşla birlikte değişebilir. Bu, Kafkas nüfusunun yüzde 10 ila 15'inde (genellikle açık göz rengine sahiptirler) gerçekleşir. Mesela, bir zamanlar kahverengi olan gözlerin artık ela olması ya da ela gözlerin yaşlandıkça koyulaşması gibi.

İris rengi değişir mi?

Göz bebeği boyutu değiştiğinde iris içindeki pigmentler sıkışır veya yayılır, bu da göz rengini biraz değiştirir. Bazı duygular hem göz bebeği boyutunu hem de iris rengini değiştirebilir. Bu yüzden bazı insanlar öfkeli veya sevgi dolu olduğunda gözlerinin renk değiştirdiğini söyler. Göz rengi yaşla da değişebilir.

Lazerle goz rengi degisir mi?

Düşük enerjili lazer kullanılarak irisin stroma denilen tabakasındaki göze rengini veren pigment hücrelerinin dökülmesi sağlanır. Bu sayede koyu renk azalır gözün rengi değişir. Bu işlem ile göz renginin ne olacağı da tam olarak kestirilemez." dedi.