Mali müşavir ile muhasebeci arasındaki fark nedir?

İçindekiler:

  1. Mali müşavir ile muhasebeci arasındaki fark nedir?
  2. Yeminli mali müşavirlik ne demek?
  3. Mecliste kaç mali müşavir var?
  4. Mali Müşavir sayısal mı sözel mı?
  5. Türkiye Büyük Millet Meclisi ilk toplantısını yaptığında meclisin adı nedir?

Mali müşavir ile muhasebeci arasındaki fark nedir?

Mesleğinde 10 sene geçirmiş serbest muhasebeci mali müşavirler (SMMM), yeterlilik sınavına girerek başarılı olurlarsa mesleki rütbe elde ederek yeminli mali müşavir (YMM) olurlar. ... Bu hakkı kazanan mali müşavirler serbest muhasebeci mali müşavir (SMMM) unvanını alır.

Yeminli mali müşavirlik ne demek?

Yeminli mali müşavir, bir şirketin mali belgelerinin doğruluğu ve düzeninden sorumludur. Muhasebe defteri tutmak haricinde mali müşavirlerin sahip olduğu tüm yetki ve sorumlulukları taşırlar. ... Firmaların vergi, beyanname ve finansal kayıtlarının doğruluğunu devlet adına denetleme ve tasdik etme yetkileri bulunmaktadır.

Mecliste kaç mali müşavir var?

Mecliste 64 mimar ve mühendis, 46 doktor ve diş hekimi, 45 iş insanı, 33 akademisyen, 33 kamu ve özel şirket yöneticisi, 24 eğitimci, 24 siyasetçi, 17 mali müşavir, 10 da gazeteci yer alacak.

Mali Müşavir sayısal mı sözel mı?

Ağırlıklı olarak sayısal mı sözel mi? Maliye yazmayı düşünüyorsanız hem sayısal hem sözel zekanıza güveniyor olmanız gerekli. İktisat, muhasebe gibi sayısal, hukuk gibi sözel dersleri bir arada göreceksiniz.

Türkiye Büyük Millet Meclisi ilk toplantısını yaptığında meclisin adı nedir?

Türk siyasi tarihinde ilk parlamento Osmanlı döneminde İstanbul'da Dolmabahçe Sarayı'nda yapılan törenle 'de açıldı. Bu meclis Kanuni Esasi'ye göre "Meclis-i umumi" olarak adlandırılmıştı.