Bypass sonrası damar tıkanır mi?

İçindekiler:

  1. Bypass sonrası damar tıkanır mi?
  2. Bypass bacaktan alınan damar yerine ne kullanılır?
  3. KOAH hastaları kalp ameliyatı olabilir mi?
  4. Koroner arter bypass greft cerrahisi nedir?
  5. Koroner arter bypass greft ameliyatı nasıl yapılır?

Bypass sonrası damar tıkanır mi?

Bypass ameliyatı sonrası Koroner bypass operasyonu sayesinde kişinin tıkalı olan koroner damarı kendi vücudundan alınan farklı bir damar ile köprülenir. Böylece kalp kasının normal fonksiyonunu devam ettirmesi sağlanır. Fakat kişinin var olan aterosklerozu ya da halk arasında bilinen adıyla damar sertliği devam eder.

Bypass bacaktan alınan damar yerine ne kullanılır?

Koroner arter bypass ameliyatlarında kullanılabilecek damar seçenekleri arasında göğüsten (sternum, iman tahtası arkası) alınan atar damar (internal torasik arter), bacaktan alınan yedek toplar damar (safen ven), koldan alınan atar damar (radial arter) sayılabilir.

KOAH hastaları kalp ameliyatı olabilir mi?

Solunum ve dolaşım kalp akciğer pompası adı verilen bir cihaz tarafından sağlanır. İleri KOAH hastalarında hastanın solunum cihazına bağlanmadan ve genel anestezi verilmeden ameliyat edilmesi mümkündür.

Koroner arter bypass greft cerrahisi nedir?

Kalbin kendi damarlarındaki (koroner arterler) daralmanın ilerisine, vücudun başka yerlerinden alınan damarlarla damar köprüleri oluşturma işlemine “koroner by-pass ameliyatı” (Kalp baypas ameliyatı) denir.

Koroner arter bypass greft ameliyatı nasıl yapılır?

Bacaktan alınacak toplardamar için bacakta kesi işlemi yapılarak, bypass için yeteri uzunlukta damar çıkarılır. Alınan damarın bir ucu tıkanan bölgenin aşağısında olacak biçimde koroner artere dikilir. Göğüs kemiği güçlü tellerle bağlanıp cerrahi müdahalenin yapıldığı bölge dikilir.