2 kez burun ameliyatı olunur mu?

İçindekiler:

  1. 2 kez burun ameliyatı olunur mu?
  2. Burun estetiği kaç yıl dayanır?
  3. Revizyon ameliyatı ne kadar sürer?
  4. Revizyonu burun ameliyatı kaç ay sonra yapılır?
  5. Burun kıkırdağı erir mi?
  6. Deviasyon ameliyatı burun şekli değişir mi?
  7. Deviasyon burun şeklini bozar mı?
  8. Revizyon burun ameliyatı en erken ne zaman yapılır?
  9. Revizyon Rinoplasti en erken ne zaman yapılır?
  10. Revizyon için ne kadar beklemeli?

2 kez burun ameliyatı olunur mu?

İkinci Kez Burun Estetiği Yaptırmak İlk burun estetiği operasyonundan sonra, doktor kontrolü sayesinde, uygun görüldüğü takdirde tekrarlanma yapılabilir.

Burun estetiği kaç yıl dayanır?

Eğer 12-15 ay (cilt yapısına göre değişir) süre geçmiş ise ve her şey yolunda ise ilerleyen yıllarda burunda değişiklik oluşmaz. Fazla fazla söyleyecek olursak 2 yıldan sonra burun değişmeyecektir.

Revizyon ameliyatı ne kadar sürer?

Minör revizyonlar lokal veya genel anestezi ile, kapalı veya açık yaklaşımla yapılabilirken majör revizyonların hemen hemen tamamı (cilt problemi olan hastalar hariç) genel anestezi ve açık yaklaşım gerektirir. Minör revizyonlar 30-45 dk sürerken, majör revizyonlar 3-6 saat sürebilir.

Revizyonu burun ameliyatı kaç ay sonra yapılır?

Revizyon ameliyatlarında şekil bozukluğunun yanı sıra burundaki estetik ve fonksiyonel sorunlar da düzeltilebiliyor. Ancak revizyon ameliyatı için ilk ameliyattan en az 9 ay, hatta mümkünse 1 yıl geçmesi gerekiyor.

Burun kıkırdağı erir mi?

Rinoplasti yaptığımız hastaların küçük bir bölümünde (%1-2) hem burnun kendi kıkırdakları hem de burnu desteklemek için kullandığımız kıkırdak greftleri ciddi ölçüde hacim/direnç kaybedebilir, hatta tamamen eriyip yok olabilir.

Deviasyon ameliyatı burun şekli değişir mi?

Septum deviasyonu (burun kemiği eğriliği) ameliyatı sonrasında burnun şekli değişir mi? Başarılı tamamlanmış bir burun operasyonundan sonra burnun şeklinin değişmesi beklenmez.

Deviasyon burun şeklini bozar mı?

Sadece septoplasti veya deviasyon ameliyatı ile burun içi eğrilik düzelebilir ama burun şeklinde ki eğrilik düzeltilemez. Bunun için burun estetiği ameliyatı ile gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Revizyon burun ameliyatı en erken ne zaman yapılır?

Ancak revizyon ameliyatı için ilk ameliyattan en az 9 ay, hatta mümkünse 1 yıl geçmesi gerekiyor. Memorial Kayseri Hastanesi Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Bölümü'nden Prof. Dr. Teoman Eskitaşçıoğlu, burun estetiği ve revizyon ameliyatlarıyla ilgili bilgi verdi.

Revizyon Rinoplasti en erken ne zaman yapılır?

Revizyon ameliyatına karar vermek ve ameliyatın kapsamını belirlemek için en az 6 ay, ideali 1 yıl beklemek gerekir. Ancak bazı istisnai durumlar vardır. Ameliyattan hemen sonra fark edilir kusurlar erken dönemde tercihen aynı cerrah tarafından tekrar ameliyatla düzeltilebilir.

Revizyon için ne kadar beklemeli?

Eğer yeni bir operasyona karar verme nedeniniz sadece estetik kaygılarla ilgiliyse bir yıl beklemeniz en doğrusu olacaktır fakat burun yaralanması, solunum yollarında meydana gelen bir tıkanıklık ya da cerrahi bir hata oluşması nedenleriyle operasyon daha yakın bir tarihe çekilebilir.