Dudaklar neden büyür?

İçindekiler:

  1. Dudaklar neden büyür?
  2. Büyük dudak nedir?
  3. Vajinada iç dudak neden Buyumesi?
  4. Vajinal büyüme nedir?

Dudaklar neden büyür?

Şişmiş dudaklar başka bir deyişle dudak ödemi, bir veya iki dudağın normal boyutlarının ötesinde büyüdüğü veya uzadığı zamandır. Bu şişkinlik, bir sıvı birikmesi veya dudak dokusunun içindeki iltihaptan kaynaklanır. Yaralanma, hastalık, bazı ilaçlar veya alerjiler dâhil olmak birçok nedene bağlı olabilir.

Büyük dudak nedir?

Labioplasti genel olarak genital bölge dudak estetiğinin tıbbi adıdır. Dış genital alanda üzeri tüylerle kaplı büyük dudaklara da “labium majus” adı verilir ve buranın estetiği de labioplasti olarak geçer.

Vajinada iç dudak neden Buyumesi?

Kronik irritasyon, yani genital organların sürekli olarak tahrişe maruz kalması da cinsel organlarda “hipertrofi” yani büyümeye neden olabilir. Özellikle sık mantar enfeksiyonlarına ve vajinal akıntılara bağlı gelişen kaşıntılar dudak kısmında büyümeye yol açabilmektedir.

Vajinal büyüme nedir?

Vajinal genişlemeye neden olan en belirgin neden doğumlardır. Vajinal genişlik ortalama olarak 2 cm civarındadır. Bu genişlik doğum esnasında 15 cm'ye kadar ulaşmaktadır. Vajina etrafındaki tüm kas dokularının bu genişleme sonrasında deforme olup yırtıldığını söylemek mümkündür.