Gama glutamil transferaz nedir?

İçindekiler:

  1. Gama glutamil transferaz nedir?
  2. Gama glutamil transferaz düşüklüğü nedir?
  3. GGT yuksek cikarsa ne olur?
  4. GGT düşüklüğü neden olur?
  5. GGT kaç olmalı Sağlıklı Yaşıyoruz?
  6. GGT testi nasıl yapılır?

Gama glutamil transferaz nedir?

Böbrek, karaciğer, dalak, safra kesesi ve pankreasta bulunan bir enzimdir. Enzimler, vücudunuzdaki kimyasal reaksiyonlar için gerekli olan moleküllerdir. GGT vücutta bir taşıma molekülü olarak işlev görür ve diğer molekülleri vücutta hareket ettirmeye yardımcı olur.

Gama glutamil transferaz düşüklüğü nedir?

Gama glutamil transferaz (GGT) düşüklüğü, herhangi bir sağlık sorunun mevcut olduğu anlamına gelmeyebilir. Yemek sonrasında ve kahve tüketimi fazla olan bireylerde bu değerin düşüklüğüne rastlanabilir. GGT düşüklüğüne neden olan faktörler; Kandaki magnezyum düşüklüğü

GGT yuksek cikarsa ne olur?

GGT düzeyinin yüksek olması tam tespit için yeterli olmasa da karaciğerinize bir şeylerin zarar verdiğine ve hasar oluşturduğuna işaret eder. GGT düzeyleri alkol tüketimi, yüksek toksisite ve karaciğer ve safra hastalıklarına bağlı olabilir.

GGT düşüklüğü neden olur?

GGT düşüklüğü nedenleri - Karaciğere kan akışı varsa, GGT düşüklüğü nedeni sayılabilir. - Diyabet hastalığı bu düşüklüğe neden olabilir. - Karaciğer yetmezliği, yağlanması ve kalp sorunları GGT düşüklüğü nedenleri arasında yer alabilir. - Karaciğer organında tümör oluşmuşsa GGT düşüklüğüne neden olmuş olabilir.

GGT kaç olmalı Sağlıklı Yaşıyoruz?

GGT'nin normal değerleri; yetişkin kadınlarda 0 – 45 UL, yetişkin erkeklerde 0 – 65 U / L, 45 yaşından küçük kadınlar adına yüksek GGT değerleri GGT> 27 U / L, 45 yaş üzerindeki erkekler adına yüksek değerler GGT> 38 U / L şeklindedir.

GGT testi nasıl yapılır?

Bir karaciğer bozukluğunuz varsa veya ALP düzeyi yükseldiğinde izlem testi olarak bu test yapılır. Bir kol damarınızdan alınan kan numunesi kullanılır. GGT düzeyleri yemek yedikten sonra düşmekte olduğundan testi yaptırmadan önce en az 8 saat açlık önerilir.