Türkiye en düşük kaç derece?

İçindekiler:

  1. Türkiye en düşük kaç derece?
  2. Istanbul en düşük kaç derece?
  3. Hava sıcaklığı en fazla kaç olur?
  4. Erzurum en düşük kaç derece oldu?
  5. En soğuk kaç derece oldu?
  6. En soğuk hava kaç derecedir?
  7. En yüksek hava sıcaklığı hangi ülkede?
  8. Erzurum en soğuk kaç derece gördü?
  9. Ardahan en soğuk kaç derece?
  10. Tarihin en soğuk günü kaç derece?
  11. Serin hava kaç derecedir?
  12. Ülkemizde yükseltiye bağlı olarak sıcaklıkların en düşük olduğu bölge nedir?
  13. Türkiyenin sıcaklık rekoru hangi ilde?

Türkiye en düşük kaç derece?

Türkiye
Ölçülen DeğerDeğerÖlçüldüğü Yer
En Düşük Sıcaklık-46.4°CVan-Çaldıran
En Yüksek Yıllık Ortalama Sıcaklık21.3°CHatay-İskenderun
En Düşük Yıllık Ortalama Sıcaklık-0.2°CKars-Sarıkamış
Yıllık En Yüksek Toplam Yağış4074.6 mmRize
7 satır daha

Istanbul en düşük kaç derece?

İstanbul'da ölçülmüş en düşük sıcaklık verisi -11 derece. tarihinde gerçekleşmiş. Bunlar Meteoroloji Genel Müdürlüğünün verileri.

Hava sıcaklığı en fazla kaç olur?

Rekor sıcaklık, California'daki Ölüm Vadisi'nde ölçüldü. Dünya üzerinde şu ana dek güvenilir araçlarla ölçülen en yüksek olduğu belirtilen, 54,4 derecelik sıcaklık, California'daki Ölüm Vadisi Ulusal Parkı'nda kayıtlara geçti.

Erzurum en düşük kaç derece oldu?

Erzurum'da son 40 yıl içerisinde yapılan meteorolojik ölçümlere göre en düşük hava sıcaklığı 28 aralık 2002 tarihinde eksi 37, 2 derece, en yüksek sıcaklık ise 11ağustos 2006 tarihinde 36, 5 derece olarak kaydedildi.

En soğuk kaç derece oldu?

Güney Manyetik Kutbu'na çok yakın olan Rus araştırma merkezi Vostok İstasyonu, dünyanın en soğuk noktası. Deniz seviyesinden metre yükseklikteki istasyonda sıcaklık 21 Temmuz 1983'de -89.2 derece olarak ölçüldü. Kuzey Kutbu'na yakın, 80'inci paralelde yer alan Eureka dünyada insan yerleşimi olan en soğuk yer.

En soğuk hava kaç derecedir?

Rusya da bulunana ve oldukça küçük bir kasaba olarak bilinen Oymyakon kasabası dünyanın en soğuk yeri olmaktadır. Yaklaşık eksi seksen dereceye kadar hava sıcaklığı düşmektedir.

En yüksek hava sıcaklığı hangi ülkede?

Finlandiya'nın Kuzey Kutup Dairesindeki (Arktik) Laponya bölgesinde 107 yılın en yüksek sıcaklık değeri kaydedildi. Bu, "ülkede 1914'ten bu yana bölgede kaydedilen en yüksek sıcaklık değeri" oldu.

Erzurum en soğuk kaç derece gördü?

Sibirya soğuklarının etkili olduğu Doğu Anadolu Bölgesi'nde hayat edata durma noktasına geldi. En düşük sıcaklık, dün gece sıfırın altında 30 derece ile Erzurum'un Tekman ilçesinde ölçüldü.

Ardahan en soğuk kaç derece?

Geçen yılın en soğuk günü ise 10 Şubat'ta yaşandı. Deniz seviyesinden 2 bin 6 metre yüksekte olan Ardahan-Göle'de termometreler sıfırın altında 40 dereceyi gösterdi. İkinci ölçülen en düşük sıcaklık değeri ise sıfırın altında 39,4 derece ile yine Göle ilçesinde görüldü.

Tarihin en soğuk günü kaç derece?

Uydular yardımıyla tespit edilen dünyanın en soğuk noktası -93,2 derece olarak ölçüldü. Beklendiği gibi Antarktika'nın tam merkezinde yer alan en soğuk nokta 10 Ağustos 2010 tarihinde tespit edildi.

Serin hava kaç derecedir?

Ilık sıcaklık: 25°C- 15 °C arasındaki sıcaklık değerlerine ılık sıcaklık denir. Serin sıcaklık:15°C-5°C arasındaki sıcaklık değerlerine serin sıcaklık denir.

Ülkemizde yükseltiye bağlı olarak sıcaklıkların en düşük olduğu bölge nedir?

Ülkemizde en yüksek sıcaklıklar karasallık,enlem değeri ve sıcak hava akımının etkileriyle Güneydoğu Anadolu bölgesinde görülür. ... Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yıllık sıcaklık farkı oldukça yüksektir, en az olduğu bölge ise Karadeniz bölgesidir.

Türkiyenin sıcaklık rekoru hangi ilde?

Şırnak'ın Cizre ilçesinde geçen ay ölçülen 49,1 derecelik sıcaklık, Türkiye'de şimdiye kadar ölçülen en yüksek sıcaklık olarak kayıtlara geçti.