ALES tercihleri nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. ALES tercihleri nasıl yapılır?
  2. ALES kayıt ücreti ne kadar?
  3. Doktora yapan yüksek lisans yapabilir mi?
  4. Alese ne zaman girilir?
  5. Yüksek lisans için kaç tercih yapılır?
  6. Yüksek lisans tercihi nasıl yapılır?

ALES tercihleri nasıl yapılır?

tarihinde ilimizde yapılacak olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES/3) için görev tercih işlemleri aşağıda belirtilen tarihler arasında https://gis.osym.gov.tr/Yetki/Giris adresinden yapılacaktır.

ALES kayıt ücreti ne kadar?

Sınav başvuruları elektronik ortamda https://ais.osym.gov.tr/ internet adresi üzerinden, aynı adreste yayımlanan sınav takviminde belirtilen başvuru süresi içinde yapılacak. ALES geç başvuru ücreti ise 217,5 lira olarak belirlendi.

Doktora yapan yüksek lisans yapabilir mi?

3- Bir üniversitede Doktora programına kayıtlı olan öğrenci, ikinci bir Tezli Yüksek Lisans programına veya Doktora programına kayıt yaptıramaz. Yönetmelikte "LİSANSÜSTÜ" tanımı geçtiği için Doktora eğitimine devam edenler sadece Tezsiz Yüksek Lisans programlarına kayıt yaptırabilirler.

Alese ne zaman girilir?

ALES, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde yılda iki kez yapılmaktadır. 2021-ALES/1, tarihinde yapılacak. Sınavın başvuruları 12- tarihleri arasında kabul edilecek.

Yüksek lisans için kaç tercih yapılır?

Cevap: Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde kontanjanlara başvuru yapan adayların Tezli Yüksek Lisans, Doktora ve Sanatta Yeterlilik programlarında 1 (bir), İkinci Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programlarında da 1 (bir) olmak üzere toplam 2 (iki) başvuru hakkı bulunmaktadır.

Yüksek lisans tercihi nasıl yapılır?

TEZLİ YÜKSEK LİSANSIN ŞARTLARI NELER? 4 yıllık bir lisans programından mezun olmak. ALES sınavından en az 55 puan almak ve yabancı dil yeterliliği olmak. Başvurulan üniversite adayla yapacağı mülakatı da değerlendirmeye alarak seçim yapar.