Meslek lisesi mezunu düz memur olabilir mi?

İçindekiler:

  1. Meslek lisesi mezunu düz memur olabilir mi?
  2. Lise mezunu Sgk'da memur olabilir mi?
  3. Üniversiteye gitmeden KPSS'ye girilir mi?
  4. Kimler SGK'da memur olabilir?
  5. SGK çalışma şartları nasıl?
  6. Mühendislik mezunu düz memur olabilir mi?
  7. Öğretmenler memur olabilir mi?
  8. Üniversite 1 sınıf KPSS'ye girebilir mi?
  9. SGK düz memur ne iş yapar?

Meslek lisesi mezunu düz memur olabilir mi?

Düz memurluk için lise, önlisans veya lisans mezunu olunabilir. Her mezuniyet durumu için KPSS sınavından alınan farklı puan türleri ile merkezi atamalarda düz memurluk atamaları gerçekleştirilmektedir.

Lise mezunu Sgk'da memur olabilir mi?

Kamu kurumlarının memur alımı başvuruları başlıyor. Merkezi atama ile yapılacak memur alımları için geri sayım başladı. Tercih kılavuzlarında en çok tercih edilen kurumlardan olan TEŞAİ, SGK, TCDD ve DHMİ en az lise mezunu memur alımı yapmakta ve tercih kılavuzunda kontenjan çokluğunu oluşturmaktadırlar.

Üniversiteye gitmeden KPSS'ye girilir mi?

* Sadece lise mezunu adaylar Ortaöğretim KPSS'ye girebilir. * Üniversitede yabancı dil hazırlık sınıfında okuyanlar Ortaöğretim KPSS'ye girebilir. * Üniversite önlisans ve lisans bölümü okuyan ve henüz mezun olmamış öğrenciler Ortaöğretim KPSS'ye girebilir.

Kimler SGK'da memur olabilir?

Loading... Görüldüğü gibi SGK istihdam edeceği memur kadrosunu dört yıllık lisans mezunlarından seçmektedir. Bu bölümlerden mezun olan adaylar çift senelerde yapılan (en son 2012) KPSS B grubu sınavına girerler. KPSS B grubu Genel kültür ve genel yetenekten oluşan bir sınavdır.

SGK çalışma şartları nasıl?

SGK memur alımı için başvuru koşulları ise; 18 yaşını tamamlamış olmak, T.C. vatandaşı olmak, haklarından mahrum olmamak, 657 sayılı devlet memurları kanununun 48 inci maddesinin 6. Fıkrasındaki şartları taşımak, kadrolarda istenilen niteliklere sahip olmak gerekmektedir.

Mühendislik mezunu düz memur olabilir mi?

Mühendisler de lisans mezunu oldukları için elbette düz memurluk kadroları için şartları sağlamaları durumunda bu kadrolara yerleştirilebilmektedirler. Lisans mezunları KPSS P3 puanı ile bu kadrolara başvuru yapabilmektedirler.

Öğretmenler memur olabilir mi?

Öğretmen olacak kişiler de eğer KPSS'ye girip tercihte bulunabilerceklerdir. Ancak, bu kişilerin tercih ettikleri memur kadrolarına yerleşebilmeleri için mutlaka MEB'den muvafakat almaları gerekmektedir. Çalışılan kurumun muvafakat vermemesi halinde geçiş yapmak mümkün değildir.

Üniversite 1 sınıf KPSS'ye girebilir mi?

Bundan dolayı üniversite 1. ve 2. sınıf öğrencilerinin lisans mezunu olarak sınava girmesinin bir anlamı yoktur. Üniversite 3. ve 4. sınıf öğrencileri lisans mezunu olarak sınava girebildikleri gibi isterlerse lise mezunu olarak da girebilirler.

SGK düz memur ne iş yapar?

Ne İşe Yaparlar? Düz memurlar, atandıkları kamu kurum ve kuruluşlarında herhangi bir mesleki görev icra etmezler. Bu kişiler kurumun yazı ve evrak işlerinden sorumludurlar ve masa başı bir yapmaktadırlar.