Microsoft Excel programı nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Microsoft Excel programı nasıl kullanılır?
  2. Microsoft Excel uygulama programı ne zaman geliştirildi?
  3. Excel in en popüler hesap tablosu haline geldiği Excel 5 sürümü hangi yıl piyasaya sürülmüştür?
  4. Excel öğrenmek ne işe yarar?
  5. Excel noktalı virgül ne işe yarar?

Microsoft Excel programı nasıl kullanılır?

Temel olarak Excel istatistik, mühendislik ve hesaplama aracı olarak kullanılabilen gelişmiş bir tablo programlama yazılımıdır. Sahip olduğu gelişmiş arayüzü ve algoritması sayesinde birçok zorluğu görevin üstesinden kolaylıkla gelebilecek kapasiteye sahiptir.

Microsoft Excel uygulama programı ne zaman geliştirildi?

Microsoft, 'te Mac kullanıcıları için, Kasım 1987 de ise Windows için ilk Excel sürümünü yayımladı.

Excel in en popüler hesap tablosu haline geldiği Excel 5 sürümü hangi yıl piyasaya sürülmüştür?

Excel'in yaygın kullanımı 1993 yılında piyasa sürülen Excel 5 versiyonundan itibaren başlamıştır. 1995 yılına kadar (Excel 2-5 versiyonları) tek başına yüklenen bir uygulamayken, Microsoft Office 1995'in piyasaya sürülmesiyle birlikte bu paketin bir parçası olarak düşünülmeye başlanmıştır.

Excel öğrenmek ne işe yarar?

Excel işleri hızlandırır. Eğer iş hayatında profesyonel olmak istiyorsunuz zamanı etkin kullanmalısınız. Excel verileri düzenler ancak çok sayıda fonksiyonlarla size zaman kazandırır. Aylık giderlerinizi otomatik olarak hesaplayabilir. Matematiksel işlevlerde excel size büyük kolaylık sağlar.

Excel noktalı virgül ne işe yarar?

= (eşittier): Hücre içerisine eşittir işareti ile formül yazmaya start veririz. ; (noktalı virgül): Hücrelerin değerlerini ve parametreleri birbirinden ayırmaya yarar. Örneğin bir formül içerisinde A1;A3 dediğimizde sadece iki hücreyi kastetmiş oluruz. : (iki nokta üst üste): Bu işaret ile hücre aralığı vermiş oluruz.