PET çekimi ne demek?

İçindekiler:

  1. PET çekimi ne demek?
  2. PET CT ne için çekilir?
  3. PET çekimi sonrası hasta nelere dikkat edilmeli?
  4. PET CT öncesi su içilir mı?
  5. PET cihazı zararlı mı?

PET çekimi ne demek?

Pozitron emisyon tomografisi (PET) dokularınızın ve organlarınızın nasıl işlev gösterdiklerinin ortaya çıkarılmasına yardımcı olan bir görüntüleme testidir. PET taraması, bu aktiviteyi göstermek için bir radyoaktif ilacı (izleyici) kullanır.

PET CT ne için çekilir?

Pozitron emisyon tomografisi (PET-CT) teknolojisi, bilgisayarlı tomografi (CT) ile birleştirilerek, birçok hastalığın teşhisine olanak sağlayan önemli teknoloji tıbbi görüntüleme yöntemidir. PET/CT çok büyük bir oranda kanserin tanı ve evrelemesinde kullanılmaktadır.

PET çekimi sonrası hasta nelere dikkat edilmeli?

1- PET/CT işleminden sonra hastanın radyasyona bağlı olarak yaşayabileceği komplikasyonları en aza indirmek için evinde bir süre dinlenmeye geçmelidir. 2- Hasta, alınan radyasyondan sonra özellikle ilk 6 saat içerisinde hamile kadınlardan ve bebeklerden uzak durmalıdır.

PET CT öncesi su içilir mı?

PET çekimi için hasta hazırlığı nelerdir? Çekimden birgün önce 00:00'dan ve 01:00'den sonra hiçbir şey yenilip,içilmeyecek (su içilebilir sadece ) Telebrix 35/50ml eczaneden alınır.İlacın yarısı 1,5 litrelik içme suyuna karıştırılır.

PET cihazı zararlı mı?

Normal PET taramalarında hastalar oldukça yüksek radyoaktif madde ve radyasyona maruz kalırlar. Ancak PET MR tarama yönteminde kullanılan radyoaktif madde oldukça zararsızdır ve radyasyona maruz kalınmadan taramanın gerçekleştirilmesi sağlanır.