Plastik üzerindeki tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar?

İçindekiler:

  1. Plastik üzerindeki tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar?
  2. Derinin üstünden tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar?
  3. Dolma kalem lekesi nasıl çıkar?
  4. Duvar Kagidinda tükenmez kalem nasıl silinir?
  5. Kağıttaki tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar?

Plastik üzerindeki tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar?

Nemli bir bezin üzerine dökülen karbonatla lekeyi ovalamanız gerekir. - Plastik yüzeylerdeki tükenmez kalem lekesini çıkarmak için ise etkili bir deterjanla sildikten sonra lastik bir silgi ile leke çıkarılabilirsiniz.

Derinin üstünden tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar?

-Limon kolonyası kullanarak, tükenmez kalem lekesini çıkarabilirsiniz. -Bunun dışında derinin olduğu yere vazelin sürüp ardından asetonla tükenmez kalem lekelerini çıkarmayı deneyebilirsiniz. -Diğer yöntem ise deriye zarar vermeyen süt ve sirke karışımıdır. Yarım bardak sirke ve yarım bardak sütü karıştırın.

Dolma kalem lekesi nasıl çıkar?

Bu gibi olası durumlarda en hızlı çözüm ise ılık su ve leke çıkarıcı deterjanlarda yatıyor. Deterjan eklenmiş ılık suya batırılan ve bir süre bekletilen kıyafetler lekeden büyük ölçüde arınırken; kurumuş tükenmez kalem lekesi gibi inatçı lekeler biraz daha uğraştırabiliyor.

Duvar Kagidinda tükenmez kalem nasıl silinir?

Duvardaki tükenmez kalem lekesinin üzerine saç spreyi sıkarak beş dakika beklenir ve yumuşak bir bezle tampon hareketleri yapılabilir. Lekeyi ovalamak ya da fırçalama işlemi yapmak lekenin daha fazla dağılmasına sebep olacaktır bu nedenle mürekkep lekesi geçene kadar saç spreyi sıkıp tampon hareketler uygulanmalıdır.

Kağıttaki tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar?

Mürekkebi silmek için aseton kullan. Çoğu oje çıkarıcı asetondan yapılır ve bu, kâğıttan mürekkebi çıkarmak için kullanılabilir. Bir kulak çubuğuna az miktarda aseton uygula ve silmeye çalıştığın mürekkebe sür. Bu, en iyi tükenmez kalem mürekkebinde işe yarar. Mavi mürekkep siyah mürekkepten daha kolay silinir.