Türkiye'de zorunlu eğitim kaç yıl 2021?

İçindekiler:

  1. Türkiye'de zorunlu eğitim kaç yıl 2021?
  2. Ilkokul kac aylik zorunlu?
  3. Zorunlu eğitim ne kadar?
  4. Japonya'da zorunlu eğitim kaç yıl?
  5. Ilkokula göndermek istemiyorum ne yapmalıyım?

Türkiye'de zorunlu eğitim kaç yıl 2021?

4+4+4 Eğitim sistemi kendisinden önceki 5+3 Eğitim sisteminin aksine artık 4 sene ilkokul (1,2,3,4. sınıflar), 4 sene ortaokul (5,6,7,8. sınıflar), ve 4 sene lise (9,10,11,12. sınıflar) bulunacaktır. Bu sistemin yapılmasındaki temel sebepler şunlardır.

Ilkokul kac aylik zorunlu?

Anaokulu veya gündüz bakım evine başlama yaşı 37-66 aydır ve 36 ayını tamamlayan özel eğitim ihtiyacı olan çocuklar için okul öncesi eğitim zorunludur. Anasınıfı yaşı 48-66 aydır. İlkokulların birinci sınıfına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 66 ayını dolduran çocukların kaydı yapılır.

Zorunlu eğitim ne kadar?

Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran yasa teklifi kabul edildi. TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda kabul edilen teklife göre okulların kademeleri, 4 yıl süreli ve zorunlu ilkokul ile 4 yıl süreli ve zorunlu ortaokuldan oluşan kurumlar olarak düzenleniyor.

Japonya'da zorunlu eğitim kaç yıl?

Japon okul sistemi okul öncesi, 6 yıl ilkokul, 3 yıl ortaokul, 3 yıl lise ile ortala- ma 4 yıl üniversite olmak üzere dört aşamadan oluşmaktadır. İlkokul ve ortaokulu kapsayan zorunlu öğrenim süresi 9 yıldır. Ülkede ulusal okullar, kamu okulları ve özel okullar olmak üzere üç tür okul bulunmaktadır.

Ilkokula göndermek istemiyorum ne yapmalıyım?

Dinçer açıklamasında “66 aylık veya 66 aydan büyük çocuğunu ilkokula göndermek istemeyen veli Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelere başvuracak. Sağlık raporu almayacak, bunun adı sağlık raporu değil. Aile hekimlerinden ya da özel hastanelerden gelen raporları kabul etmeyeceğiz.” dedi.